Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
6 september 2011
 

BV kan voortaan van start zonder oprichtingsakte

 
 

Het kabinet schrapt de verplichte notariële akte voor het oprichten van een besloten vennootschap (bv). Minister Verhagen (Economische Zaken) zei in De Telegraaf dat hij samen met minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) daarover een afspraak heeft gemaakt.

Het schrappen van de wettelijke verplichting kwam via een opmerkelijke ruil tot stand, aldus Verhagen. Opstelten wilde dat zijn collega Verhagen hem zou helpen om een veiligheidsplan voor kleine ondernemers door te zetten. Dat wilde de minister van Economische Zaken wel doen, mits de door startende ondernemers gehate verplichte notariële akte van tafel ging. 

Startkapitaal
Alleen bij ingewikkelde constructies, waar aandelen tussen verschillende belanghebbenden verdeeld worden, blijft de akte noodzakelijk. Eerder besloot het kabinet al dat ondernemers niet langer verplicht een startkapitaal van 18.000 euro nodig hebben om een bedrijfje te beginnen. Dat voorstel wacht nu op instemming van de Eerste Kamer.


Bron: De Telegraaf
 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken