Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

BV kan voortaan van start zonder oprichtingsakte

6 september 2011 - Het kabinet schrapt de verplichte notariële akte voor het oprichten van een besloten vennootschap (bv). Minister Verhagen (Economische Zaken) zei in De Telegraaf dat hij samen met minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) daarover een afspraak heeft gemaakt.

Het schrappen van de wettelijke verplichting kwam via een opmerkelijke ruil tot stand, aldus Verhagen. Opstelten wilde dat zijn collega Verhagen hem zou helpen om een veiligheidsplan voor kleine ondernemers door te zetten. Dat wilde de minister van Economische Zaken wel doen, mits de door startende ondernemers gehate verplichte notariële akte van tafel ging. 

Startkapitaal
Alleen bij ingewikkelde constructies, waar aandelen tussen verschillende belanghebbenden verdeeld worden, blijft de akte noodzakelijk. Eerder besloot het kabinet al dat ondernemers niet langer verplicht een startkapitaal van 18.000 euro nodig hebben om een bedrijfje te beginnen. Dat voorstel wacht nu op instemming van de Eerste Kamer.


Bron: De Telegraaf Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.