Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Alleen Duitse bedrijven betalen sneller dan Nederlandse

30 augustus 2011 - Nederlandse bedrijven zijn in vergelijking met andere EU-landen stipte betalers; gemiddeld laten zij hun rekeningen tot slechts vijf dagen na de uiterste betaaltermijn liggen. Portugal behoort tot de traagste betalers. Gemiddeld worden rekeningen van Portugese bedrijven negentien dagen te laat betaald.

Dit blijkt uit onderzoek van Dun & Bradstreet dat van ruim 2,8 miljoen Europese bedrijven het betaalgedrag in kaart heeft gebracht. 

Economische crisis goed zichtbaar
Dat de economische crisis bij sommige EU-landen meer inslaat dan bij andere landen is goed terug te zien in hun betalingsgedrag. Zo betalen Engeland, Ierland en Portugal hun rekeningen respectievelijk zestien, zeventien en negentien dagen te laat. Jan Willem de Vries, algemeen directeur van Dun & Bradstreet: "Als u met bedrijven uit deze landen zaken doet, is het extra raadzaam het betaalgedrag in de gaten te houden om cashflow problemen te voorkomen. Een plotselinge verslechtering van het betaalgedrag kan bovendien duiden op een op handen zijnde faillissement." 

Vicieuze cirkel

In Duitsland worden 60 procent van de rekeningen op tijd betaald. 40 procent van de rekeningen wordt gemiddeld slechts drie dagen te laat betaald. Nederland volgt op de voet; 55 procent van de rekeningen wordt op tijd voldaan. "Zeker nu is het erg belangrijk rekeningen op tijd te betalen om de economie te stimuleren. Wanneer u dit niet doet kan u andere bedrijven in problemen brengen, aangezien zij hun leveranciers ook weer moeten betalen. Zo kan een land in een vicieuze cirkel terecht komen," aldus de Vries. 

Snelst betalende landen

1. Duitsland (gemiddeld drie dagen te laat)
2. Nederland (gemiddeld vijf dagen te laat)
3. Frankrijk (gemiddeld elf dagen te laat)

Traagst betalende landen
1. Portugal (gemiddeld negentien dagen te laat)
2. Ierland (gemiddeld zeventien dagen te laat)
3. Engeland (gemiddeld zestien dagen te laat)

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.