Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Bind uw starters met een leaseauto

30 augustus 2011 - Uit recent onderzoek van Hay Group bleek dat het overgrote deel van de starters behoefte heeft aan veel afwisseling en over het algemeen niet te lang bij eenzelfde werkgever wil blijven. Langer dan drie jaar is eerder uitzondering dan regel. Zonde voor ondernemingen want na drie jaar beginnen starters op volle toeren te renderen.

Dat stelt LeaseDeals. Organisaties die voldoende afwisseling binnen de functie kunnen bieden en goede carrière kansen in het vooruitzicht stellen zijn dus spekkoper. 

Belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde

Sinds 2009 wordt er minder vaak een lease auto aangeboden aan een starter. Bedrijven letten sinds de crisis meer op de kosten en snijden derhalve ook in het mobiliteitsbudget. De lease auto blijft echter een erg belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde voor starters. De leaseauto staat op een vierde plek na pensioen, reiskostenvergoeding en variabele beloning. Afstuderende studenten direct een comfortabele vorm van mobiliteit bieden is dus een manier om starters te trekken. 

Korte termijn contracten

Biedt u een leaseauto aan aan starters, dan doet u er goed aan leasecontracten af te sluiten voor een kortere duur gezien de verwachte ontwikkeling dat starters/ werknemers minder lang bij eenzelfde werkgever blijven, zo stelt LeaseDeals. Standaard een leasecontract afnemen van 48 of 60 maanden terwijl de werknemer waarschijnlijk niet langer dan drie jaar voor u werkt leidt mogelijk tot hoge afkoopkosten van het leasecontract. Occasionlease, het leasen van reeds gebruikte leaseauto's en shortlease zijn goede alternatieven om starters toch te voorzien van de gekoesterde arbeidsvoorwaarde en biedt u meer flexibiliteit bij een vroegtijdig vertrek.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Martijn de Vries

2-09-2011 06:48  |  

Wat een rare conclusie. Starters blijven niet langer dan 3 jaar bij de eerste werkgever zitten, maar als je ze een leaseauto geeft blijven ze ook niet langer dan 3 jaar zitten. Logisch dat bedrijven daarop besparen.
Tel daarbij op dat bedrijven ook geen mensen langer dan 3 jaar in dienst willen hebben, waarom zou je je als werknemer dan ook binden?

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.