Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

MVO Nederland: ondernemers hebben behoefte aan informatie

24 augustus 2011 - Steeds meer ondernemers houden zich bezig met duurzaam ondernemen. Uit onderzoek van EIM blijkt dat driekwart van de ondernemers in het mkb behoefte heeft aan onafhankelijke informatie over duurzaam ondernemen.

In ZakenZine legt José van der Klauw uit hoe MVO Nederland ondernemers hierbij helpt.

Accountant Jan Rijken: MVO is meer dan milieu
Veel ondernemers denken dat MVO slechts te maken heeft met milieu of goede doelen, maar niets is minder waar. Duurzaam ondernemen omvat de hele bedrijfsvoering. Van de inkoop tot het personeelsbeleid. Dat maakt het echter niet makkelijker om met duurzaam ondernemen te beginnen. Jan Rijken laat zien hoe de accountant ondernemers kan helpen antwoord te vinden op vragen als: wat is een goed startpunt, wat zijn de kosten en de opbrengsten en waar kan ik een verschil maken? Ook gaat hij in op de verschillende fiscale mogelijkheden.

Ondernemer Han Hamers: lange adem nodig
Han Hamers startte een duurzame textielververij in India. Tijdens dit traject kreeg hij te maken met de nodige problemen en tegenwerking. Hamers hield echter vast aan zijn visie en kreeg uiteindelijk gelijk. Zijn bedrijf is een succes en wist, door de switch naar duurzaam ondernemen, een nieuwe groep klanten aan te boren. Hamers verhaal is een inspiratiebron voor veel andere ondernemers.

ZakenZine is een gratis online magazine dat meerdere keren per jaar verschijnt en gericht is op ondernemers in het mkb. Het magazine bevat praktische informatie en inspirerende verhalen. Onderwerpen die in vorige magazines zijn behandeld zijn: innovatie, krediet en ondernemingsgroei. ZakenZine is een initiatief van de NBA, de Nederlandse Beroepsorganisaties van Accountants.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.