Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ontslagvoorstel D66 slecht voor mkb

22 augustus 2011 - Het voorstel van D66 om het ontslagrecht te versoepelen is slecht voor het mkb. Mkb-bedrijven lopen door dit voorstel veel risico om achteraf opgescheept te worden met torenhoge claims. Dat stelde Jan Alfons Vaas, is beleidssecretaris Sociale Zaken bij de Koninklijke Metaalunie, vorige week in het Financieele Dagblad.

Dat stelde Jan Alfons Vaas, is beleidssecretaris Sociale Zaken bij de Koninklijke Metaalunie, vorige week in het Financieele Dagblad, zo weet de Telegraaf. De D66 wil de mogelijkheid om contracten voor bepaalde tijd te verlengen beperken. Volgens Vaas zou de flexibiteit juist niet beperkt moeten worden nu de behoefte aan arbeid steeds meer schommelt. 

Eindeloos procederen
"Het voorstel van D66 komt erop neer dat een arbeidsovereenkomst zonder preventieve toetsing door het UWV Werkbedrijf of de kantonrechter door de werkgever kan worden beëindigd," stelt hij. Klinkt goed, maar: de werkgever moet wel eerst minimaal vijftien dagen voor opzegging de werknemer horen, met schriftelijke kennisgeving van de ontslagreden. Na beëindiging van de arbeidsovereenkomst kan de werknemer het ontslag aanvechten in hoger beroep of zelfs cassatie. Dit kan leiden tot zeer lange, kostbare procedures met veel onzekerheid en dito loon- of schadeclaims.


Bron: De Telegraaf Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

edwin van jaarsveld

14-09-2011 18:32  |  

Het ontslagvoorstel van d66 is inderdaad slecht voor het MKB. Veruit de meeste ontslagzaken worden nu in onderling overleg tussen werkgever en werknemer, al dan niet met bijstand van hun advocaten of juristen, geregeld. Aan deze soepele ontslagpraktijk zal grotendeels een einde komen indien werkgever werknemer zonder voorafgaande toetsing kan ontslaan en werknemer gedwongen wordt te procederen.

mr E.A. van Jaarsveld
Ontslagspecialist te Amsterdam

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.