Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
22 augustus 2011
 

Meer schuldbemiddelingen in transportsector

 
 

Het aantal schuldbemiddelingen tussen transporteurs en opdrachtgevers is sinds het begin van 2011 met twintig procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van Teleroute. "Onze cijfers bevestigen het beeld over toenemende problemen onder transporteurs als gevolg van late betalingen door opdrachtgevers."

Zo stelt  Govert Versluis, Market Manager Northern Europe van Teleroute. "Toch is het algemene beeld helemaal niet slecht. Zo laat kwartaal twee het hoogste vrachtaanbod in jaren zien," aldus Versluis. 

Boekhouding opschonen
Teleroute denkt een verklaring te hebben voor de toename van het aantal schuldbemiddelingsdossiers. Versluis: "Normaal gesproken neemt het aantal dossiers af in juli en augustus. Wat we nu zien, en dat is voor ons een trendbreuk, is dat het aantal dossiers gelijk is gebleven aan de periode voor de zomer. We vermoeden dat veel bedrijven deze iets rustigere periode gebruiken om de boekhouding, en dan met name de financiële zaken, eens flink op te schonen." 

Trends: aan transportopdrachten geen gebrek
De trendcijfers van Teleroute, die elk kwartaal worden gepubliceerd, tonen aan dat de eerste zes maanden van 2011 erg druk waren voor vervoerders. Aan opdrachten was er geen gebrek. De groei in het aantal vrachtopdrachten zette in navolging van eerdere kwartalen ook in het tweede kwartaal van 2011 door (22 procent). De import van vrachten steeg in Q2 van 2011 met 36 procent ten opzichte van Q2 in 2010. De export van vrachten is eveneens gestegen in vergelijking met 2010, in Q2 met negen procent zelfs iets sterker ten opzichte van de zes procent in Q1. 

Duitse import van vracht sterk gestegen

Wat opvalt in de cijfers van Teleroute over Q2, is dat de Duitse import van vrachten ten opzichte van Q2 in 2010 is gestegen met 35 procent, iets wat in Nederland een groot effect heeft omdat Duitsland Nederlands' grootste handelspartner is. De Franse import van vracht is eveneens gestegen, zij het dat de stijging minder indrukwekkend is. In Q2 bedroeg de groei ten opzichte van Q2 in 2010 vijftien procent. In Q1 was deze groei nog ruim 50 procent.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken