Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Britse rellen raken vooral kleine ondernemer

17 augustus 2011 - De rellen in Londen en andere Britse steden hebben flinke sporen nagelaten. Vooral kleine bedrijven zijn de dupe. De rellen hebben de reputatie van Groot-Brittannië als land om zaken mee te doen flink aangestast en het consumenten- en producentenvertrouwen misschien wel een blijvende dreun toegediend.

Dat zegt 83 procent van de Britse bedrijven in een poll waar de Sunday Times over bericht, aldus Nu.nl.

Verloren inkomsten
Niet alleen werden panden vernield en producten gestolen, ook zorgden de rellen voor sluiting van winkels. Het Britse Centrum voor Retail berekende dat de rellen 80 miljoen pond aan verloren verkopen hebben gekost. Grotere bedrijven kunnen de schade en verloren inkomsten wel het hoofd bieden, maar voor kleinere bedrijven ligt dat anders. Daarom heeft de Britse regering noodmaatregelen in het leven geroepen. 

Overheidsmaatregelen
Zo krijgen ondernemers uitstel voor het betalen van belasting en is er een fonds opgericht van twintig miljoen pond. Dit moet er toe leiden dat bedrijven weer snel operationeel zijn, en niet hoeven te wachten op uitbetaling van hun schadeclaim hoeven. De associatie van Britse verzekeraars heeft berekend dat de schade die zal worden uitbetaald aan bedrijven in de getroffen gebieden meer dan 200 miljoen pond zal bedragen, het dubbele van een eerdere berekening. Banken tenslotte zijn overeengekomen ‘sympathieker’ te zijn ten aanzien van bedrijven die in moeilijkheden verkeren.


Bron: Nu.nl Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.