Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Werkgevers optimistisch over ontwikkeling werkgelegenheid

5 oktober 2010 - Nederlandse werkgevers zijn positief over de ontwikkeling van de werkgelegenheid. Bijna 85 procent verwacht dat het personeelsbestand in 2010 en 2011 in hun bedrijf gelijk blijft of zelfs toeneemt. Dit blijkt uit een enquete door UWV onder personeelsmanagers van middelgrote en grote organisaties.

De vragen zijn voorgelegd aan ruim 2.000 deelnemers aan de UWV Werkgeverscongressen. Deze jaarlijks terugkerende congresreeks informeert werkgevers over het juist toepassen van de wetten en regels binnen de sociale zekerheid, zoals ontslag en ziekte. 

Voorzichtig herstel
De arbeidsmarkt toont slechts een voorzichtig herstel. Toch verwacht 45 procent van de ondervraagde bedrijven dat de vraag naar personeel dit jaar en volgend jaar zal groeien. Nog eens 40 procent denkt dat het personeelsbestand gelijk blijft. Een minderheid (vijftien procent) denkt minder mensen nodig te hebben. 

Vergrijzing
Het bedrijfsleven ziet vergrijzing van het personeelsbestand als de grootse uitdaging voor hun bedrijf (38 procent), gevolgd door behoud van personeel (32 procent) en het opleiden van de medewerkers (zeentien procent). Opvallend genoeg ziet maar dertien procent werving van nieuw personeel als de belangrijkste opgave voor de komende jaren. 

Administratieve lasten
Een nieuw kabinet zou vooral prioriteit moeten geven aan het terugdringen van administratieve lasten, zo blijkt verder uit de enquete. 34 procent noemt dit als belangrijkste aandachtspunt, gevolgd door het ontslagrecht (28 procent) en regelingen voor de onderkant van de arbeidsmarkt (26 procent). Aan diversiteitsbeleid wordt relatief weinig waarde gehecht (twaalf procent).

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.