Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
10 augustus 2011
 

 
 

Een meerderheid van de Nederlandse werkgevers wil meer weten over het privéleven van hun personeel. Ruim driekwart denkt daardoor een bijdrage te kunnen leveren aan een goede balans tussen werk en privé van werknemers én te kunnen voorkomen dat mensen in de ziektewet belanden.

Dat blijkt uit onderzoek van 365/Zin, zo schrijft pzc.nl. "Werkgevers zijn nog te vaak bang dat ze bemoeizuchtig overkomen als ze vragen stellen over het privéleven van hun mensen," zegt Rosé van Velzen, directeur van 365/Zin. Volgens hem is meedenken door de 'baas' echter juist heel nuttig als werknemers bijvoorbeeld worstelen met zorgverlof of als ze op zoek zijn naar een plaats in een verzorgingsthuis voor een ouder. "Een goede werkgever herkent dit soort problemen en zal geneigd zijn naar oplossingen te zoeken. U kunt mensen bijvoorbeeld meer thuis laten werken of hen eerder naar huis laten gaan, waarna ze 's avonds thuis nog iets kunnen afmaken," aldus Van Velzen.

Uit het onderzoek blijkt dat voor een derde van de werknemers de combinatie werk en privé verstoord is. Voor 43 procent wordt de combinatie 'wel eens' te veel. Dat geldt vaker voor vrouwen dan voor mannen en vaker voor jongeren dan voor ouderen.


Bron: PZC.nl
 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken