Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
10 augustus 2011
 

 
 

Een meerderheid van de Nederlandse werkgevers wil meer weten over het privéleven van hun personeel. Ruim driekwart denkt daardoor een bijdrage te kunnen leveren aan een goede balans tussen werk en privé van werknemers én te kunnen voorkomen dat mensen in de ziektewet belanden.

Dat blijkt uit onderzoek van 365/Zin, zo schrijft pzc.nl. "Werkgevers zijn nog te vaak bang dat ze bemoeizuchtig overkomen als ze vragen stellen over het privéleven van hun mensen," zegt Rosé van Velzen, directeur van 365/Zin. Volgens hem is meedenken door de 'baas' echter juist heel nuttig als werknemers bijvoorbeeld worstelen met zorgverlof of als ze op zoek zijn naar een plaats in een verzorgingsthuis voor een ouder. "Een goede werkgever herkent dit soort problemen en zal geneigd zijn naar oplossingen te zoeken. U kunt mensen bijvoorbeeld meer thuis laten werken of hen eerder naar huis laten gaan, waarna ze 's avonds thuis nog iets kunnen afmaken," aldus Van Velzen.

Uit het onderzoek blijkt dat voor een derde van de werknemers de combinatie werk en privé verstoord is. Voor 43 procent wordt de combinatie 'wel eens' te veel. Dat geldt vaker voor vrouwen dan voor mannen en vaker voor jongeren dan voor ouderen.


Bron: PZC.nl
 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken