Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

'Goede camerabeelden gezamenlijk belang'

5 augustus 2011 - Politie en ondernemers moeten gezamenlijk de kwaliteit van camerabeelden verhogen. Dat zegt MKB-Nederland in reactie op het voorpagina-artikel in het Algemeen Dagblad waarin de politie spreekt over 'tenenkrommende camerabeelden'. Gezamenlijke afspraken, bijvoorbeeld over het gebruik van camera's en verlichting, vergroten de effectieve aanpak van criminaliteit.

In het project Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) laat MKB-Nederland zien dat deze manier van samenwerken tussen onder andere politie, gemeente, brandweer en bedrijfsleven de criminaliteit fors terugdringt. 

Droevige beelden
De politie spreekt in het AD artikel over 'droevige camerabeelden' van 'abominabele' kwaliteit. MKB-Nederland signaleert ook dat er camerasystemen van slechte kwaliteit circuleren. Mkb-ers willen dolgraag hun pand goed beveiligen maar het aanbod is groot en de prijzen zijn hoog. Een ondernemer kiest uit financiële overwegingen vaak voor de goedkoopste aanbieding. Begrijpelijk, maar niet altijd de beste keus stelt MKB-Nederland. 

Samenwerking
De oplossing van dit probleem ligt niet alleen bij het bedrijfsleven zelf, vindt MKB-Nederland. De ondernemersorganisatie wil dat de politie de samenwerking met bedrijven opzoekt om te werken aan een betere beveiliging van panden en bedrijventerreinen. Veiligheid is een belangrijke publieke taak. 

Dalende criminaliteit
De dalende cijfers van criminaliteit in de bijna 1.000 bedrijventerreinen en winkelgebieden die meedoen aan het project KVO, bewijzen dat deze gezamenlijke aanpak werkt. Op sommige bedrijventerreinen waar cameratoezicht is geïntroduceerd is de criminaliteit met 30 to 40 procent naar beneden gegaan. Ook het veiligheidsgevoel van de bedrijven is in deze gebieden toegenomen. Naast afspraken over camera's (zoals het aansluiten van de camera's op een zogenaamde Regionale Toezicht Ruimte) maken politie, gemeenten en ondernemers ook afspraken over betere verlichting, brandveiligheid en investeringen in de openbare ruimte. 

Gezamenlijke aanpak
MKB-Nederland streeft ernaar deze gezamenlijke aanpak in heel Nederland door te voeren. Zij roept de landelijke politie op daarover met elkaar in gesprek te gaan. Een eerste stap in verdergaande samenwerking zouden duidelijke specificaties kunnen zijn waaraan opsporingscamera's moeten voldoen. MKB-Nederland is ook positief over het bekijken van camerabeelden in Regionale Toezicht Ruimtes.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.