Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

MKB verantwoordelijk voor groei ICT- bestedingen

3 augustus 2011 - Zowel kleine als middelgrote bedrijven gaan de komende twaalf maanden meer investeren in ICT. Dit blijkt uit de Ernst & Young ICT Barometer. 44 procent van de ondervraagden ziet het ICT-budget toenemen terwijl twintig procent een afname verwacht.

Deze toename geldt niet alleen voor het ICT-budget maar ook voor de verwachte bestedingen aan hardware, software en externe ICT-services. 

MKB investeert meer dan grote bedrijven
Casper Kruijt van Ernst & Young: "Het optimisme ten aanzien van de groei van ICT-bestedingen houdt aan. Een consistent beeld uit dit onderzoek is dat het MKB over de hele linie in belangrijke mate voor de groei verantwoordelijk is. Opvallend is de terugloop van het bestedingsniveau bij bedrijven met meer dan 500 medewerkers waarbij ruim een kwart van de managers van de 500+ organisaties een afname in de afgelopen twee maanden van interne- en externe ICT’ers ziet. Maar tien procent van het MKB ziet hier een afname. Bijna 40 procent van de 500+ organisaties ziet een daling van ICT-investeringen voor de komende twaalf maanden. Bij het MKB ligt dit op gemiddeld tien procent. De ICT-bestedingen bij de overheid laten ook een minder sterke groei zien. De sectoren productie/industrie zetten op het gebied van ICT de toon, dit geldt voor de verwachte bestedingen in hardware, software en externe ICT-services." 

Onzekerheid
Kruijt: "We zien nog steeds onzekerheid en volatiliteit in de markt, maar de opgaande lijn wordt steeds meer zichtbaar. En hoewel er de afgelopen maanden als gevolg van de Europese schuldencrisis behoorlijk veel onzekerheid in de markt zat, lijkt het er toch sterk op dat de ICT Indicator een bodem heeft gevonden. Hoewel het optimisme licht afneemt, blijft de trend nog steeds positief."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.