Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
2 augustus 2011
 

Genoeg van saaie hotelkamers? Ga eens overnachten in iglo of cel

 
 

Wie fascineert het niet: de nacht doorbrengen in een cel (zonder vooraf met de politie in aanraking te komen natuurlijk), high-tech huis, vliegtuig of in een iglo. Hotel.info zet de meest uitzonderlijke hotels ter wereld op een rij.

Lekker koel
Extreme hitte en uitgevallen airco's? Daarmee worden de hotelgasten van Ice Hotel Canada in Sainte-Catherine-de-la-Jacques in Canada niet lastig gevallen. Het hotel bestaat uit 500 ton ijs en 15.000 ton sneeuw. U kunt kiezen uit 36 koele kamers en themasuites. Het interieur van het Ice Hotel, waaronder sculpturen, de bar en de kamerinrichting, bestaat ook uit sneeuw en ijs. In de ijskapel van het hotel geven jaarlijks tientallen paartjes elkaar het jawoord. En om ervoor te zorgen dat de overnachting een niet al te kille belevenis wordt, zijn er voldoende dekens aanwezig. 

Opstijgen zonder vliegbrevet

Niet iedereen houdt van vliegen. In de Jumbo Stay in Arlanda bij Stockholm kunnen echter ook passagiers met vliegangst zich ontspannen. Het hotel, vroeger een Boeing 747-212B, heeft in totaal 27 kamers, waaronder een luxe suite in de cockpit. Hotelgasten die na deze belevenis geen angst meer hebben om te vliegen, kunnen meteen na hun verblijf opstijgen: het Jumbo-Hotel bevindt zich vlakbij de luchthaven Stockholm-Arlanda en brengt zijn (vlieg-)gasten met de bijbehorende shuttle-service tijdig naar de check-in. 

Een nacht in de cel

Het Jailhotel Löwengraben middenin de historische binnenstad van Luzern heeft wel een heel bijzondere ambiance. Het gebouw dat in 1862 werd gebouwd, deed tot 1998 dienst als gevangenis. Waar voorheen ruwe muren, koude tralies en grimmige cipiers voor een onbehaaglijke sfeer zorgden, kunnen ‘inbrekers’ in het Jailhotel tegenwoordig een uitgebreide selectie aan kamercategorieën verwachten. Het vroegere kantoor van de gevangenisdirecteur is omgebouwd tot suite, net als de vroegere bibliotheek. Spartaanser, maar niet minder comfortabel, zijn de twee-, drie- of vierpersoonskamers die in de vroegere cellencomplexen zijn gemaakt. Echte diehards kiezen natuurlijk voor de ‘Unplugged’-cellen. Deze cellen zijn nog bijna in de oorspronkelijke staat gelaten en bieden een onvergetelijke ‘Alcatraz’- ervaring. 

Olifanten trainen
Een waar ‘dierlijk genoegen’ biedt het Anantara Golden Triangle Resort & Spa in Chiang Saen, Thailand. Het viersterren hotel bevindt zich middenin het Golden Triangle Forest, waar hotelgasten een bijna ongerepte natuur aantreffen. Niet alleen de buitengewone omgeving, ook het comfort en het veelzijdige wellness-aanbod trekt gasten. Voor dierenliefhebbers is er een kleine verrassing: wie honden, katten of hamsters maar saai vindt, zal zich zeker amuseren bij een uitstapje naar de daar levende olifanten. Hier kunt u ook aanwezig zijn bij een training van de dikhuiden. 

iPhone als conciërge

Het vijfsterren hotel Blow Up Hall 50/50 in Poznan verrast niet alleen door de afwezigheid van een receptie en kamernummers; het hele hotel is interactief. Hier komen kunst, luxe en de modernste technologie samen. In plaats van een sleutel krijgen hotelgasten een iPhone waarmee zij hun geboekte hotelkamer kunnen vinden en openen. Het toestel dient tevens als ‘virtuele conciërge’. Naast 22 individueel ingerichte kamers, een restaurant en een bar beschikt het hotel ook over een grote kunstverzameling.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken