Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
25 juli 2011
 

 
 

Een sterke groei van digitale informatie-uitwisseling, een groeiende omvang van (grafische) bestanden en een striktere wettelijke regelgeving omtrent het bewaren van documenten, heeft in de afgelopen jaren gezorgd voor een data-explosie. Niet alleen de hoeveelheid bedrijfsdata is sterk gegroeid, ook de wijze waarop deze beschikbaar wordt gesteld, is ingrijpend veranderd.

Dat stelt Peter Wilbrink, country manager van NetApp. Waar voorheen data – mede uit veiligheidsoverwegingen – voornamelijk lokaal werd opgeslagen, wordt de roep om een centrale beschikbaarheid van alle bedrijfsinformatie steeds sterker. Medewerkers willen flexibeler en mobieler werken en vanaf iedere locatie en op ieder moment toegang hebben tot de voor hen relevante bedrijfsapplicaties en gegevens. 

Flexibele IT-omgeving
Het faciliteren van het nieuwe werken vraagt om een flexibele IT-omgeving, waarin bedrijfsinformatie en applicaties altijd en overal toegankelijk zijn. Om dit te realiseren, kunt u ervoor kiezen om uw bedrijfsapplicaties en -data centraal onder te brengen in een eigen datacenter of uit te besteden aan een externe serviceprovider die zorgt voor een veilige opslag en u via een cloud-model toegang tot uw data en applicaties biedt. Deze centrale opslag verhoogt niet alleen de beschikbaarheid, maar levert tevens de nodige kostenbesparingen op. 

Besparing
Wanneer u ervoor kiest om de IT-voorzieningen uit te besteden aan een externe serviceprovider (cloud computing), bespaart u sterk op software- en hardwarekosten, doordat niet langer licenties hoeven te worden aangeschaft en niet hoeft te worden betaald voor ongebruikte hardwarecapaciteit. Bovendien worden veel schaalvoordelen behaald en wordt bespaard op het beheer. 

Stel uzelf de juiste vragen
Veel organisaties hebben nog de nodige koudwatervrees waar het aankomt op uitbesteding van gevoelige bedrijfsinformatie aan een externe partij. Door te zorgen voor een goed business continuity plan en uzelf voor uitbesteding de juiste te vragen stellen, kunt u echter de nodige onzekerheden wegnemen. In deze checklist lest u hier alles over.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Wat is een AOV en voor wie is het?
Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken