Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
4 oktober 2010
 

MVO Nederland start onderzoek naar betrokken ondernemen

 
 

Ruim de helft van de bedrijven in Nederland investeert tijd, geld en kennis in maatschappelijke initiatieven. Waar gaat die inzet heen en wat levert het de bedrijven en de samenleving op?

Daarover gaat het eerste landelijke onderzoek naar maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO) dat MVO Nederland eind september is gestart. Op 8 november, tijdens Wereldz worden de eerste resultaten gepresenteerd. 

Investering en inzet
Volgens Geven in Nederland (2009) bestaat de investering van bedrijven uit zo'n 1,3 miljard euro. Daarnaast dragen bedrijven vaak bij door de vrijwillige inzet van medewerkers. Bijvoorbeeld tijdens NL Doet, de nationale vrijwilligersdag. Of op structurele basis, als mentor of coach. De Nationale MBO Monitor die MVO Nederland samen met MOVISIE en de CSR Academy uitvoert, onderzoekt de aard en impact van de diverse vormen van maatschappelijk betrokken ondernemen en zal jaarlijks worden uitgevoerd. De monitor bestaat uit een set vragen die ondernemers online in kunnen vullen.

Wereldz
De eerste onderzoeksresultaten zullen op 8 november worden gepresenteerd tijdens Wereldz, het grootste evenement over maatschappelijk betrokken ondernemen in Nederland. Hier presenteren koplopers uit het bedrijfsleven en van de overheid praktijkvoorbeelden en delen hun ervaringen met andere ondernemers en beleidsmakers.

Enkele primeurs:
- Masterclasses strategisch MBO-beleid Rabobank, Albert Heijn, Tempo Team
- Themaplein Leven met 'Freds' van Delta Lloyd Groep Foundation
- Masterclass MKB en Mantelzorg van Uvit
- Dialoogtafels Mooiste Contact Fonds KPN, duurzame wijkvernieuwing VROM en (medewerker)vrijwilligerswerk IBM
- Bekroonde maatschappelijke projecten uit het Oranje Fonds Groeiprogramma.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Sportende werknemers verzuimen gemiddeld 6 dagen per jaar minder
Een onderneming is gebaat bij ondernemers die optimaal presteren. Dat betekent onder andere dat het verzuim door ziekte of andere ongemakken zoveel als mogelijk moet worden teruggebracht.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken