Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Detailhandel zet iets meer om

19 juli 2011 - In mei 2011 heeft de detailhandel 0,5 procent meer omgezet dan in dezelfde maand vorig jaar. Deze stijging is volledig toe te schrijven aan hogere prijzen. De prijsstijging bedroeg 2,7 procent, terwijl het volume met 2,1 procent kromp.

Dit blijkt uit cijfers van het CBS, zo weet Blikopnieuws

Voeding en genotmiddelen
Winkels in voedings- en genotmiddelen behaalden in mei bijna één procent minder omzet. De prijsstijging compenseerde het verlies aan volume niet helemaal. Zowel supermarkten als speciaalzaken behaalden minder omzet. 

Non-food
Ook non-foodwinkels hadden in mei te maken met een omzetdaling van ongeveer één procent. Winkels in woninginrichtingartikelen noteerden de sterkste omzetafname. De omzet van de textielsupermarkten was daarentegen flink hoger dan een jaar eerder. 

Internet en brandstof
De omzet van de detailhandel via internet groeide met acht procent. De tankstations zetten door hogere prijzen ruim negen procent meer om.


Bron: Blik op Nieuws Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.