Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

13 juli 2011 - In het verkrijgen van opdrachten blijkt de zzp´er zelfbewust en zelfredzaam: bij 91 procent komen opdrachten vooral via het eigen netwerk binnen. Zo´n zeventien procent werft via advertenties en slechts veertien procent maakt gebruik van bemiddelingsbureaus.

Toch denkt 33 procent dat grote bedrijven zzp´ers alleen via bemiddelingsbureaus inhuren. Dit blijkt uit onderzoek onder zzp´ers in het Ondernemerspanel van de Kamer van Koophandel

Bedrijfsleven huurde vorige jaar minder zzpers in

Uit de conjunctuurenquête COEN blijkt dat 30 procent van de bedrijven die zzp´ers inhuren, dat minder zijn gaan doen in afgelopen twaalf maanden. Een minderheid (dertien procent) is juist meer zzp´ers gaan inhuren in diezelfde periode. Specifieke kennis en flexibiliteit zijn de belangrijkste redenen voor inhuur, zo vindt circa een kwart van de opdrachtgevers. In de bouwsector is de belangrijkste reden opvang van pieken en dalen in het productieproces. In deze sector wegen de lagere loonkosten van zzp´ers overigens zwaarder dan bij opdrachtgevers in andere sectoren. 

Concurrentie

Ruim een derde (36 procent) van de zzp´ers vindt dat de concurrentie toeneemt in de eigen branche. In de vervoersector ervaart zelfs 62 procent een toename van de concurrentie. Opvallend is dat veertien procent geen weet heeft van de concurrentie in zijn sector.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.