Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Haagse ondernemers ontwerpen grootste vliegveld ter wereld

8 juli 2011 - Het Nederlandse ingenieursbureau NACO (Netherlands Airport Consultants) heeft het winnende masterplan gemaakt voor de te bouwen luchthaven Beijing New International Airport in de Chinese hoofdstad Peking. Dat schrijft NOS.nl.

Beijing New International moet de grootste luchthaven ter wereld worden, met acht startbanen en een capaciteit van uiteindelijk 130 miljoen passagiers per jaar. Het vliegveld zal qua oppervlakte ongeveer even groot worden als het gebied binnen de ringweg van Amsterdam. 

Terminal 3

NACO, onderdeel van advies- en ingenieursbureau DHV, is al sinds 1984 actief in China. Het bedrijf was daar betrokken bij de ontwikkeling van meer dan twintig vliegvelden. NACO ontwierp onder meer de immense Terminal 3 van de huidige luchthaven van Peking. 

Duurzaam

NACO zegt dat ze mede gewonnen heeft door het ontwerp van infrastructuur rondom de luchthaven. "Een fijnmazig net van openbaar vervoer, met een HSL-lijn, metro en trein naar de andere luchthavens. Daar waren de Chinezen heel blij mee," aldus Rik Krabbendam, directeur van NACO. Het ontwerp heeft ook een duurzaam aspect: de afstand die de vliegtuigen moeten taxiën is zo kort mogelijk gehouden, waardoor er minder CO2 wordt uitgestoten. In 2017 moet Beijing New International Airport in gebruik worden genomen.


Bron: NOS.nl Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.