Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Tool laat zien of uw relaties (of die van hen) malafide zijn

1 juli 2011 - VVD-Kamerlid Ziengs meldt 29 juni in de Telegraaf dat hij wil dat de Kamer van Koophandel een meldplicht krijgt bij vermoedens van fraude. Dit om te voorkomen dat andere ondernemers te maken krijgen met kwaadwillende collega’s.

KvK’s zijn echter verplicht alle ondernemers in te schrijven in het handelsregister, ook als ze malafide zijn. Graydon heeft hierin wel inzicht.

Inzicht in het netwerk van uw zakenrelatie
Om ongebruikelijke transacties en malafide bedrijven te identificeren kunnen bedrijven gebruikmaken van het relatienetwerk rapport van Graydon. Een online tool waarmee bedrijven grafisch inzichtelijk krijgen hoe het netwerk van hun zakenrelatie eruit ziet, wie er achter de schermen meebeslissen en of er sprake is van ongebruikelijke situaties. 

Ongebruikelijke kenmerken 
In het kader van de Wet Bibob, die bestuursorganen en bedrijven de mogelijkheid geeft om bedrijven te screenen en de Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme), is deze tool geschikt. U ziet de eerste- en tweedegraads relaties en krijgt inzicht in ongebruikelijke kenmerken bij toeleveranciers, brancheorganisaties, intermediairs, klanten en financiers van een zakenrelatie. U ziet of een bedrijf op (internationale) sanctielijsten staat, jaarrekeningen te laat of niet gedeponeerd heeft en de betrokkenheid van bestuurders bij faillissementen. De tool filtert het hele relatienetwerk op meer dan 80 essentiële punten. 

Certificaat 
Graydon is net van start gegaan met het uitreiken van het Graydon Certificaat. Hiermee kunnen relaties zien dat een bedrijf financieel gezond is en aan haar betalingsverplichtingen voldoet. Aan het certificaat zijn strenge criteria verbonden. Alle bedrijven die in aanmerking verwachten te komen kunnen zich aanmelden via de site van Graydon.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.