Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
30 september 2010
 

Groeiprijzen voor sociale ondernemers

 
 

Op 27 september vond in Utrecht de slotbijeenkomst plaats van het Oranje Fonds Groeiprogramma. Veertien sociale ondernemers ontvingen uit de handen van de Prins van Oranje en Prinses Máxima, beschermpaar van het Oranje Fonds, hun 'groeidiploma'.

Deze initiatieven zijn klaar om hun lokaal succesvolle project landelijk verder uit te rollen. Ons land telt vele sociale pioniers. Veertien doen er mee aan het Oranje Fonds Groeiprogramma waaronder Nederland Cares, die flexibel vrijwilligerswerk aanbiedt aan Young professionals, Welkom in mijn wijk, die kinderen uit een wijk kennis laat maken met kinderen uit hele andere wijken en Diversity Joy die bruggen bouwt tussen verschillende bevolkingsgroepen. 

Civil society
"De ontwikkeling van de civil society is een absolute noodzaak in een tijd waarin de overheidsmiddelen sterk onder druk komen te staan. Het is die ontwikkeling waar het Groeiprogramma een bijdrage levert door bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samen te brengen," aldus Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds

Trainings- en coachingstraject
Het Oranje Fonds startte, samen met McKinsey, in 2008 dit speciale trainings- en coachingstraject. Het samenbrengen van ambities en vaardigheden van succesvolle sociale ondernemers, ook wel pioniers genoemd, met kennis en ervaring uit het bedrijfsleven blijkt zeer succesvol. Zo maakte vorig jaar tweederde van de deelnemers een substantiële groei door. 

Maatschappelijke winst
De komende jaren blijven het Oranje Fonds en McKinsey de sociale projecten ondersteunen met zowel een financiële bijdrage als inhoudelijk raad. Hierdoor kunnen alle initiatieven verder uitrollen tot professionele sociale ondernemingen, met als resultaat een samenleving van betrokken en actieve burgers. In die maatschappelijke winst zit de belangrijkste drijfveer voor alle partijen in het Oranje Fonds Groeiprogramma.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken