Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
27 juni 2011
 

Gun uw werknemer rust na topprestatie

 
 

Om topwerknemers te creëren, zou u er goed aan doen werknemers meer hersteltijd te gunnen na het leveren van topprestaties. Balans tussen rust en arbeid is van essentieel belang. Dat zeiden topsporters Tjerk Bogstra en Jeroen van Vilsteren op het werkgeverscongres 'Zelfverzekerd' in Apeldoorn.

Ruim 300 werkgevers gingen met elkaar in debat over de vraag hoe medewerkers optimaal kunnen blijven functioneren en presteren in het steeds drukker wordende arbeidsproces. Initiatiefnemers Centraal Beheer Achmea en &samhoud toonden werkgevers de harde feiten als er niet snel geïnvesteerd wordt in het menselijk kapitaal van de organisatie. 

Vrijheid
Deze oproep werd nog eens bevestigd door topzakenvrouw Annemarie van Gaal. "U kunt als werkgever het beste uit uw werknemer halen, maar ook het slechtste; aan u de keuze," aldus van Gaal.
"Om het menselijk kapitaal te waarderen, moeten werkgevers hun werknemers meer vrijheid geven om te ondernemen binnen het bedrijf en de mogelijkheid bieden hun droom te volgen. Alleen zo kunnen we Nederland sterker maken en medewerkers aan ons binden," zegt Ellen Faber, directievoorzitter van Centraal Beheer Achmea.

 
Doorsturen »  3 reacties »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Joe Brown  |   | 
14-07-2011
 | 
15:54 uur
Gebrek aan appreciatie bij een goede prestatie is een goede reden om een nieuwe job te gaan zoeken.
Vitaliteit Bedrijfsa...  |   | 
27-08-2011
 | 
16:38 uur
Het waarderen van de mens als individu en investeren in het menselijk kapitaal komt de vitaliteit van het bedrijf ten goede. Met het oog op het nieuwe werken en de toenemende zorgplicht van het bedrijf iets waar iedere werkgever scherper om zal moeten letten. Investeren in het individu is daarnaast kostenbesparend ten opzichte van het werven van een nieuwe werknemer.
CduB  |   | 
15-08-2011
 | 
09:01 uur
Geen waardering is demotiverend.
Dat weten velen ...
Waardering echter is dubbele motivatie voor een werknemer.
Jammer dat velen dat nou weer niet weten.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken