Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemers PC Hooftstraat waarschuwen elkaar via SMS

23 juni 2011 - De ondernemers aan de Amsterdamse PC Hooftstraat en de Van Baerlestraat kunnen elkaar sinds gisteren per SMS waarschuwen als zij een mogelijke overvaller, winkeldief, zakkenroller of ander verdacht persoon signaleren.

Mevrouw Ten Hoorn Boer, Directeur-Generaal Preventie, Jeugd en Sancties van het ministerie van Veiligheid en Justitie, verstuurde gisterochtend het eerste bericht. Zij deed dit tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van de uitreiking van de eerste HBD-ster voor het Keurmerk Veilig Ondernemen aan winkeliers, gemeente, politie en brandweer. 

Overlast en criminaliteit
Ook in Nederlands bekendste winkelstraten hebben ondernemers te maken met overlast en winkelcriminaliteit. Daarom hebben de ondernemers van de PC Hooftstraat en Van Baerlestraat de handen ineen geslagen. Zij werken structureel samen met het stadsdeel Zuid, politie Amsterdam-Amstelland, brandweer Amsterdam en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) om het winkelgebied schoon en veilig te maken en te houden. Als bekroning voor deze structurele samenwerking is het winkelgebied PC Hooftstraat / Van Baerlestraat nu gecertificeerd voor het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Over twee jaar wordt beoordeeld of de stappen uit het plan van aanpak daadwerkelijk zijn doorlopen en of het winkelgebied in aanmerking komt voor de hercertificering en de bijbehorende tweede ster. 

SMS-alert

Een van de onderdelen van de veiligheidsaanpak is de introductie van het SMS-alert waarmee winkeliers elkaar kunnen waarschuwen bij (dreigende) overlast. In praktijk blijkt overigens dat het SMS-alert ook heel positief ingezet kan worden. Zo is in andere winkelgebieden al menig ouder dankzij het SMS-alert verenigd met een zoekgeraakt kind. Het SMS-alert is toegankelijk via een speciale veiligheids-website voor de PC Hooftstraat en de Van Baerlestraat. Op termijn is het met deze website ook mogelijk collectieve winkelverboden te registreren. 

KVO uiterst effectief

Het HBD benadrukte de effectiviteit van de KVO-aanpak. Inmiddels werken zo'n 380 winkelgebieden met deze systematiek. Gebleken is dat de derving met ruim 30 procent afneemt en het veiligheidsgevoel onder ondernemers, medewerkers en klanten met bijna 30 procent toeneemt.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.