Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
28 december 2020
 

Een op de drie topsporters wordt na sportcarrière ondernemer

 
 

Specifieke sectoren populair bij ex-topsporters

Van alle (gestopte) Nederlandse topsporters die tussen 1992 en 2010 een Olympische medaille wonnen, is 55,1 procent nog altijd actief in een sportgerelateerde functie. 34,4 procent van alle ex-topsporters is eigenaar of oprichter van een eigen onderneming of stichting. Dit en meer blijkt uit een onderzoek van CVSter.nl naar de cv’s van alle Olympische medaillewinnaars tussen 1992 en 2010.

Onder de ondernemende topsporters bevinden zich onder meer Mark Tuitert en Leontien Zijlaard-Van Moorsel. Zo is Mark Tuitert eigenaar van First Energy Gum, een cafeïnekauwgom. Leontien Zijlaard-Van Moorsel heeft een eigen sportkledinglijn.

Specifieke sectoren populair bij ex-topsporters
Ook bepaalde specifieke sectoren blijken populair onder ex-topsporters. Zo zijn er relatief veel topsporters werkzaam in de zorg (10,1 procent). Daarnaast werken veel van onze Olympisch medaillewinnaars in het bedrijfsleven en het onderwijs.

Individuele sporters blijven vaker bij hun sport
Individuele sporters blijven het vaakst actief in de sport. 72,9 procent van hen blijft betrokken in de sport, waarvan 11,9 procent gedeeltelijk. Dit staat tegenover slechts 48,4 procent van de teamsporters die na hun topsportcarrière voor een loopbaan in de sport kiest. Van deze ex-teamsporters vervult 16,4 procent ook een functie buiten de sport.
Vooral in de paardensport blijven Olympische medaillewinnaars trouw aan hun sport. Vrijwel alle ruiters hebben inmiddels een eigen wedstrijdstal. Met name onder hockeyers en waterpoloërs zit dat anders: binnen die sporten is meer dan de helft niet actief in de sportbranche. 


 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
peter uw zzp boekhou...  |   | 
28-12-2020
 | 
10:46 uur
Een zeer goede tendens dat oud-Olympisch sporters behouden blijven voor de sport en zo hun expertise kunnen delen/overbrengen.

In een grijs verleden werden ex-profvoetballers ook al ondernemer, maar dat was meer uit arren moede. Ze startten een sigarenzaak, of zoals Heinz Stuy een bistro.

De individuele topsporter leidt vaak een individueel leven en wellicht dat het dan ook moeilijker is om in een bedrijf te werken, terwijl ze jarenlang hun eigen weg zijn gegaan.
Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken