Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
23 december 2020
 

Nederlandse bedrijven betalen in coronaperiode vaker op tijd dan eind 2019

 
 

Driekwart van de Nederlandse bedrijven betaalt rekeningen op tijd

In de eerste helft van 2020, de periode waarin de coronacrisis uitbrak, betaalde meer Nederlandse bedrijven hun rekeningen op tijd dan in de laatste helft van 2019. In de eerste helft van 2020 betaalde 73,3 procent van de Nederlandse bedrijven de nota’s binnen de gestelde termijn, in de tweede helft van 2019 was dit nog 69,2 procent. Dit blijkt uit de halfjaarlijkse Payment Study dat bedrijfsdataspecialist Altares Dun & Bradstreet wereldwijd uitvoert.

Met 73,3 procent van de bedrijven die op tijd betaald, is Nederland het drie na beste betalende land ter wereld. Alleen in Denemarken (87,3 procent), Polen (76,5 procent) en Taiwan (74,3 procent) betalen nog meer bedrijven hun rekeningen voor de uiterste datum. In Europa zijn het alleen Nederland (+4,1 procent), Zweden (+8,6 procent) en Kroatië (+5,9 procent) die hun facturen in coronatijd vaker op tijd zijn gaan betalen. Europese landen die een stuk slechter zijn gaan betalen, zijn Ierland (-16,8 procent) en Roemenië (-6,9 procent).
 
Musea, retail en hotel hadden moeite met betalen rekeningen
De sectoren in Nederland die in de eerste helft van 2020 wel veel moeite hadden met het op tijd betalen van de rekeningen zijn de musea en dierentuinen, retail en hotels. In de ranking van goed betalende sectoren, daalde deze sectoren respectievelijk negen, acht en zeven plaatsen. Opvallend is dat de visserij en jachtsector maar liefst 25 punten naar beneden zakte in afgelopen half jaar en dus erg veel moeite had met het betalen van de facturen binnen de termijn.
David Verheecke, Managing Director Benelux en Group COO: "Met The Payment Study met data tot aan 30 juni 2020 willen we een beeld schetsen hoe COVID-19 het betaalgedrag van bedrijven wereldwijd beïnvloed heeft. Zoals zichtbaar is, brengen Nederlandse bedrijven het er een stuk beter vanaf dan andere bedrijven wereldwijd."
 

 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken