Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
18 december 2020
 

Leren en ontwikkelen in coronatijd

 
 

Zorg dat uw werknemers zich ook nu blijven ontwikkelen

Door corona is werkgeverschap veranderd. Ook in het mkb. Het werk is digitaler, er vindt meer op afstand plaats. Ook zijn er banen die verdwijnen, of op pauze staan. Tegelijk zijn er ook bedrijven die harder groeien dan ooit. Wat de situatie ook is, voor de toekomst van uw bedrijf en werknemers is het belangrijk dat zij zich blijven updaten qua kennis en vaardigheden. Door om- of bijscholing kunnen werknemers inspelen op kansen in de markt.


Door te blijven ontwikkelen, zijn werknemers wendbaarder, productiever en duurzaam inzetbaar tijdens veranderingen op de werkvloer en in het werkveld. Of dit nu in uw mkb-onderneming is of ergens anders.
Om leren en ontwikkelen te stimuleren, subsidieert de overheid werkgevers en werkenden via verschillende regelingen. Zo biedt de regeling NL leert door gratis scholingsaanbod aan werkenden en werkzoekenden van achttien jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd. Goed om hier werknemers op te attenderen. Via de zoektool vindjeupdate.hoewerktnederland.nl kunnen zij uit meer dan 600 opleidingen kiezen. Daarnaast kunt u ook in 2021 de SLIM-subsidie aanvragen om te werken aan een positieve leercultuur binnen uw bedrijf.
 
Inspiratievideo Tatum Up Date
Om als werkgever inspiratie op te doen over leren en ontwikkelen, kunt u de video van Bart bekijken. Bart is eigenaar van een aannemersbedrijf en hij heeft 70 mensen op de loonlijst staan. Nieuwe aanwas vinden, bleek erg lastig te zijn. Maar door een bedrijfsschool op te richten, kon Bart met zijn bedrijf inspelen op de veranderingen in de wereld en blijven zijn medewerkers helemaal up-to-date. Meer weten over leren en ontwikkelen als mkb-ondernemer? Kijk dan op hoewerktnederland.nl.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken