Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
16 december 2020
 

Gebruik boekhoudsoftware onder zzp’ers aanzienlijk gegroeid

 
 

Meeste zzp'ers kiezen zelf hun boekhoudsoftware

Een grote meerderheid van 70 procent van de ondervraagde ondernemers maakt gebruik van boekhoudsoftware. Dat is aanzienlijk meer dan de 50 procent die in 2019 aangaf boekhoudsoftware te gebruiken. Een derde van de gebruikers van boekhoudsoftware heeft daarbij ook nog de hulp van een boekhouder/accountant. Van de respondenten die geen boekhoudsoftware gebruiken zegt 65 procent voldoende te hebben aan een Excelsheet en een kwart van deze groep heeft een boekhouder/accountant die alles voor ze regelt.

Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 481 zzp-respondenten in samenwerking met MoneyMonk.

Waarom geen boekhoudsoftware
Op de vraag waarom geen gebruik wordt gemaakt van boekhoudsoftware was het meest gegeven antwoord; ‘Ik heb aan een Excelsheet voldoende’ (65 procent), gevolgd door het antwoord ‘Ik vind mijn administratie daarvoor te klein’ (41 procent) en ‘Mijn boekhouder/accountant regelt alles’ (24 procent). Van de respondenten die geen boekhoudsoftware gebruiken geeft een kwart aan dat ze wel boekhoudsoftware zouden aanschaffen als ze geholpen worden met een opstartservice waarbij hun boekhouding voor ze wordt ingericht.

Boekhoudsoftware kiezen
Meer dan 44 procent van de respondenten zoekt zelf  hun boekhoudsoftware uit. 21 procent geeft aan zich vooral te laten leiden voor vrienden/collega’s. zestien procent maakt gebruik van dezelfde boekhoudsoftware als de accountant/boekhouder. De top vijf van meest gebruikte boekhoudsoftware uit dit onderzoek bestaat uit: e-Boekhouden, Snelstart, MoneyMonk, Acumulus en Moneybird. 
Jasper Horstink van MoneyMonk: "Er wordt door ons hard gewerkt om met alle wensen van de klanten rekening te houden. Het is goed om de bevestiging te krijgen dat de klanten onze inzet waarderen en het gebruik van boekhoudsoftware flink in de lift zit."

Kostprijs
Er zijn grote verschillen in de uitkomsten op de vraag hoeveel de respondenten bereid zijn te betalen voor hun boekhoudsoftware. veertien procent wil helemaal niet betalen voor software, maar er is ook een groep van elf procent die wel meer dan € 35,- wil uitgeven per maand. Iets meer dan een derde van de respondenten heeft tot € 15,- per maand over voor boekhoudsoftware en 23 procent wel € 25,- per maand.

De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic. (Download PNG)
 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken