Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
7 december 2020
 

Bedrijven komen beter door coronacrisis als medewerkers medeaandeelhouder zijn

 
 

Aandeelhouderschap van medewerkers heeft veel voordelen

Nederlandse bedrijven met medewerkers die aandelen hebben, komen goed door de coronacrisis. Dit blijkt uit een inventarisatie door het onafhankelijke expertisecentrum voor financiële participatie SNPI. In Nederland is aandeelhouderschap door medewerkers veel minder populair dan in bijvoorbeeld de VS, maar de belangstelling voor mede-aandeelhouderschap door medewerkers groeit. Zo presteren bedrijven beter en medewerkers delen in goede tijden mee in waarde en winst van het bedrijf, bovendien komen deze bedrijven ook beter uit een crisis.

Pascale Nieuwland-Jansen, directeur van SNPI: "Bij alle bedrijven met een brede aandelenparticipatie in het SNPI-platform is de saamhorigheid enorm groot. Bovendien is de wil om samen uit de crisis te komen bij de medewerkers van deze bedrijven ook heel groot. We kunnen niet met zekerheid stellen of dat door de participatie komt, maar de participatie is zeker geen belemmering."
 
Aandeelhouderschap
In Nederland is aandeelhouderschap door medewerkers veel minder populair dan in de VS, daar doen 14,1 miljoen medewerkers mee aan een ESOP (Employee Stock Ownership Program). NCEO is het Amerikaanse instituut dat hier onderzoek naar doet. Tim Garbinsky, communications director van NCEO, vertelde 26 november op het webinar van SNPI, dat in de VS van de bedrijven met medewerkers met aandelen 72 procent geen medewerkers heeft ontslagen en 81 procent geen tijdelijke ontslagen heeft ingevoerd. Nieuwland-Jansen duidt deze onderzoekscijfers: "Dat vind ik veelzeggend voor een land waar de overheidssteun aan bedrijven veel minder is!"
 
Aandeelhouderschap van medewerkers heeft veel voordelen
We zien in Nederland een groeiende belangstelling voor mede-aandeelhouderschap door medewerkers, zowel bij jonge ondernemers als in de politiek. De Tweede Kamer heeft afgelopen zomer een motie van D66 en CDA aangenomen om fiscale regelingen rond participatie te onderzoeken en Groen Links heeft het onderwerp opgenomen in het verkiezingsprogramma. Nieuwland-Jansen: "In veel landen om ons heen heeft het aandeelhoudersmodel zich al bewezen. Het is een model met veel voordelen. Bedrijven presteren beter en medewerkers delen in goede tijden mee in waarde en winst van het bedrijf en nu blijkt uit het recente onderzoek van NCEO, dat ze ook beter uit een crisis komen".
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken