Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
2 december 2020
 

Coronacrisis verandert koopgedrag autokoper

 
 

Een steeds groter aandeel overweegt een auto online te kopen

De manier waarop men tegen een auto en de aanschaf ervan aankijkt is aan het veranderen, blijkt uit een recent internationaal onderzoek van AutoScout24. De portal ondervroeg 5.783 Europeanen, waaronder ruim 1.000 Nederlanders, naar hun rij- en koopgedrag tijdens de coronacrisis en de onderzoeksresultaten laten opmerkelijke nieuwe behoeftes zien, zoals de stijgende interesse in online aankopen.

De coronacrisis heeft het mobiliteitsgedrag van de Nederlander flink veranderd. Door onder andere het vele thuiswerken en (gedeeltelijk) onderwijs op afstand is het aantal gemiddelde reisbewegingen per individu in 2020 aanzienlijk afgenomen. De verwachting van het Kennisinstituut Mobiliteit (KiM) is dan ook dat reizigers door COVID-19 vaker en blijvend zullen kiezen voor individuele vervoerwijzen in plaats van collectieve. Ongeveer vijf procent van de afstand die men doorgaans met het openbaar vervoer aflegt zal naar autorijden, fietsen en lopen verschuiven. Ook in het recente onderzoek van AutoScout24 is een vergelijkbare verschuiving zichtbaar. In Nederland wordt momenteel door de coronacrisis vaker de benenwagen (45 procent), fiets (35 procent) of auto (27 procent) gepakt.

Kopen met één druk op de knop
Naast dat de auto een steeds belangrijkere positie als vervoersmiddel lijkt te verwerven, kan er ook een verandering in aankoopgedrag worden opgemerkt. Uit onderzoek blijkt immers dat een grote groep potentiële kopers momenteel meer tijd steekt in het vinden van de perfecte en kwalitatieve auto (46 procent). In Duitsland en België ging het respectievelijk zelfs om 58 procent en 57 procent van de respondenten. Daarnaast staat bijna een kwart van de Nederlandse ondervraagden (24 procent) er momenteel door de coronacrisis meer voor open om een online aankoop te doen, een auto te leasen (21 procent) of ander abonnement af te sluiten (21 procent). 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
peter de zzp-boekhou...  |   | 
2-12-2020
 | 
09:13 uur
Ik trek een andere conclusie uit dit verhaal dan dat autoscout doet. Maar het kan zijn omdat ik er geen belang qua auto bij heb.

Door het vele thuiswerken en (gedeeltelijk) onderwijs op afstand is het aantal gemiddelde reisbewegingen per individu in 2020 aanzienlijk afgenomen.

Mijn conclusie daaruit is dat mensen minder gaan autorijden en wellicht ook een auto zullen vervangen. Hetzij uit kostenoverweging hetzij uit gezondsheidsoverweging. En dat meer en meer de fiets of de benenwagen of het OV wordt genoen.Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken