Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
16 november 2020
 

Twee dagen thuiswerken wordt de norm

 
 

Vergoedingen voor thuis werken veranderen

Werkgevers verwachten dat ook na afloop van de coronacrisis medewerkers meerdere dagen per week zullen thuiswerken. Dit betekent dat aanpassing nodig is van de huidige vergoedingsregelingen voor woon-werkverkeer én dat thuiswerkvergoedingen belastingvrij moeten worden.  Dat stelt AWVN op basis van haar ledenenquête We blijven thuiswerken – met andere vergoedingen.

De werkgeversvereniging adviseert werkgevers die reiskosten en/of thuiswerkkosten willen vergoeden om een ‘waarjewerkt-budget’ in te voeren. Uit zo’n per werknemer vast te stellen potje kan de werkgever de betreffende vergoedingen betalen al naar gelang de gemaakte kosten en het aantal gereisde kilometers.
Uit het AWVN-onderzoek blijkt dat 95 procent van de werkgevers verwacht dat hun medewerkers na afloop van de coronacrisis één of meerdere dagen thuiswerken. Twee dagen per week thuiswerken lijkt daarbij de norm.

Thuiswerkvergoeding 
Een op de vijf deelnemende werkgevers geeft nu al een thuiswerkvergoeding aan medewerkers. Een thuiswerkvergoeding is vooral populair binnen de publieke sector (44 procent) en bij grotere organisaties (vanaf 5000 medewerkers). Daarbij is een bedrag van € 2,- per dag gebruikelijk. Dit komt overeen met het bedrag dat werknemers volgens het Nibud aan extra kosten maken als zij thuiswerken. 
Twee van de vijf werkgevers ervaren binnen de huidige belastingwetgeving beperkingen voor het  thuiswerkbeleid. Werkgevers zouden graag zien dat een thuiswerkvergoeding belastingvrij kan worden gegeven, net als de woonwerkvergoeding.
Drie op de vier werkgevers overwegen bestaande vergoedingen voor mobiliteit en thuiswerken aan te passen. Hierbij wordt vooral gedacht aan de invoering van een thuiswerkvergoeding en een lagere woonwerkvergoeding. Werkgevers willen ook af van de vaste woonwerkvergoeding en willen alleen de daadwerkelijke reizen vergoeden.
Twee op de drie werkgevers bieden arbovoorzieningen aan voor het thuiswerken, zoals een bureau of bureaustoel. 90 procent van de werkgevers biedt daarnaast computers, mobiele communicatiemiddelen en aanverwante apparatuur (printer, beeldscherm, enz.) aan.

De AWVN-enquête We blijven thuiswerken – met andere vergoedingen werd eind oktober en begin november 2020 gehouden. Aan het ledenonderzoek namen bijna 400 werkgevers deel. Zij vormen een goede afspiegeling van het Nederlandse bedrijfsleven met de kanttekening dat grote (1000+) bedrijven enigszins oververtegenwoordigd zijn.
 

 
Doorsturen »  4 reacties »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
peter zzpboekhouder  |   | 
16-11-2020
 | 
09:40 uur
Twee euro per dag lijkt me aan de lage kant. Dit komt overeen met het bedrag dat werknemers volgens het Nibud aan extra kosten maken als zij thuiswerken.

Ik kom op veel hogere kosten uit. De werknemer dient een ergonomische werkplek in te richten, tafel en stoel, heeft de afschrijving op - zijn eigen- pc, drinkt koffie of wat anders en gaat naar het toilet en gebruikt - zeker in deze maanden- verlichting.

De standaardvergoeding voor een werknemer die voor zijn werk onderweg gaat lunchen is veel hoger.

Ik denk dat een bedrag tussen de 6-8 euro veel eerlijker is.
Jacqueline  |   | 
16-11-2020
 | 
14:13 uur
Peter, klopt wat je zegt; er zijn ook kosten zoals tafel, stoel, e.d. maar dat zou ik zien als eenmalige vergoeding; aanschaf kantoor inrichting. Dat zou niet moeten vallen onder thuiswerk vergoeding.
matchoffice  |   | 
8-12-2020
 | 
11:58 uur
Ik denk ook dat een bedrag tussen de 6 en 8 euro veel rechtvaardiger is.
Soms ga ik naar coworking spaces en kan daar beter werken
Dhr. P. van Reeuwijk  |   | 
10-12-2020
 | 
11:46 uur
´Twee dagen thuis´ lijkt inderdaad de trend te worden. Behalve de financiën, sluit dit ook aan bij wat er werkbaar is.

Adviesbureau PwC heeft er onderzoek naar gedaan: twee dagen per week vanaf huis, is een soort maximum om vruchtbaar samen te werken in teams. De onderzoekers zeggen wel dat bedrijven dan goede virtuele werkprocessen moeten hebben en dat er goede technologie nodig is om effectief en efficiënt samen te werken.

Workfront work management, Benelux-baas Swen Arnold ziet het PwC-onderzoek als een erkenning voor het werkmanagement-systeem waaraan het al tien jaar bouwt, voor bedrijven die ´gedistribueerd´, en tijds- en plaatsonafhankelijk kenniswerk leveren.

Een goed artikel hierover is ´PwC brengt de keerzijde van thuiswerken in kaart´, op ManagersOnline.nl :

https://www.managersonline.nl/nieuws/21569/pwc-brengt-de-keerzijde-van-thuiswerken-in-kaart.html

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken