Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
15 oktober 2020
 

Gemiddelde occasionprijs stijgt voor het eerst sinds februari

 
 

Verkoop tweedehands auto’s in september elf procent hoger dan in 2019

Afgelopen maanden liet de occasionmarkt recordcijfers zien. Sinds de komst van COVID-19 daalde de gemiddelde occasionprijs met honderden euro’s. Echter stopte deze trend in september; afgelopen maand vond voor het eerst sinds februari een prijsstijging plaats. Dit blijkt uit cijfers van AutoScout24. Een stijging werd ook geconstateerd in de occasionverkoopcijfers van VWE Automotive; in september werden er 113.845 occasions door autobedrijven verkocht, bijna elf procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar.

De coronacrisis had een impact op de occasionprijzen, die flink daalden. De maand september liet voor het eerst sinds februari een lichte stijging zien; de gemiddelde occasionprijs steeg afgelopen maand voor het eerst met 181 euro in vergelijking met augustus. De gemiddelde vraagprijs van een occasion op het AutoScout24-platform was in september 17.743 euro. Het prijsverschil met 2019 nam elke maand toe, maar dit gat is in september iets gedicht. Afgelopen maand lag de gemiddelde prijs 429 euro onder de prijs in september 2019.
Rachel Gómez y Maseland, Country Manager van AutoScout24 in Nederland, licht deze opvallende prijsontwikkeling toe: "We zien dat de vraag naar gebruikte auto’s blijft toenemen, terwijl het aanbod achterblijft. Dit is ook onze klanten opgevallen. Deze ontstane schaarste zorgt er in zekere mate voor dat de prijs de afgelopen maand is gestegen ten opzichte van augustus."
Sportieve auto’s, met een gemiddelde prijs van 46.398 euro, maakten in september de grootste prijsstijging door met bijna drie procent. Op de voet gevolgd door de hogere middenklasse en de kleine auto’s met ruim twee procent. Voor alle segmenten, behalve voor ‘sportief’ en ‘MPV’, daalde het occasionaanbod.

Record aantal leads in de maand september
Met een stijging van bijna elf procent tikt de occasionverkoop inmiddels de miljoen aan dit jaar, volgens VWE Automotive. De cijfers van AutoScout24 tonen tevens een groei in interesse naar occasions; afgelopen maand stuurde het occasionplatform veertien procent meer aanvragen voor gebruikte auto’s naar autobedrijven. Dit is meer dan ooit tevoren in een septembermaand.
 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken