Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
29 september 2010
 

 
 

Op 30 november 2010 organiseert MKB Krachtcentrale de wedstrijd ‘het Slimste Bedrijf van 2010’. De verkiezing van de winnaar vindt plaats tijdens de Energiedag 2010 in Arnhem.

 Onder het motto: ‘Laat nieuwe energie door je bedrijf stromen’ komen ondernemers en hun medewerkers uit het hele land bij elkaar in het voormalig hoogspanningslab van de KEMA om te ervaren wat slimmer werken oplevert. 

Kandidaten
Melek Usta, directeur Colourful People en voormalig lid van het Innovatieplatform, zal namens de jury de genomineerde kandidaten voor de wedstrijd ‘Slimste Bedrijf 2010’ voorstellen. De ondernemers die op de Energiedag aanwezig zijn, stemmen wie van de genomineerden uiteindelijk de titel ‘Slimste Bedrijf 2010’ verdient. 

Slimmer werken
Slimmer werken biedt antwoord op vraagstukken in onze veranderende maatschappij zoals een toenemende krapte op de arbeidsmarkt. Hogere productiviteitsgroei door de talenten van medewerkers te benutten, hen te betrekken bij innovatie en het bedrijf en de processen anders in te richten: dát is Slimmer Werken.Uit onderzoek van het Innovatieplatform blijkt dat bedrijven die slimmer werken negen procent hogere productiviteit hebben dan bedrijven die het slimmer werken niet toepassen. 
Voor de MKB-er, de grootste vertegenwoordiger van ondernemend Nederland, valt er dus veel winst te halen door Slimmer Werken. De verkiezing van het Slimste Bedrijf van 2010 laat ondernemers ook nog eens zien hoe door flexibele werktijden, procesverbetering en/of participatief management veel meer bereikt kan worden. De wedstrijd is bovendien bedoeld om collega ondernemers te inspireren en te stimuleren het slimmer werken in hun eigen organisatie toe te passen.

Gerenommeerde jury
Een deskundige jury selecteert voorafgaand aan de Energiedag drie finalisten uit de ingezonden Slimmer Werken cases. De jury bestaat uit o.a. Melek Usta (Colourful People), Alexander Rinnooy Kan (SER), Ton de Korte (NCSI) en Jos van de Werken (Syntens). Ondernemers die deelnemen aan de Energiedag kiezen de uiteindelijke winnaar. Dit jaar is de MKB Krachtcentrale gesteund door haar ambassadeurs: Melek Usta (Colourful People), Alexander Rinnooy Kan (SER), Loek Hermans (MKB-Nederland), en Anja Jongbloed (FNV Bondgenoten).

Meedoen?
Denkt u dat uw bedrijf in aanmerking komt voor een nominatie? Klik dan hier. Inschrijven kan tot 1 november 2010. Misschien sleept u de titel ‘Slimste Bedrijf 2010’ in de wacht.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Sportende werknemers verzuimen gemiddeld 6 dagen per jaar minder
Een onderneming is gebaat bij ondernemers die optimaal presteren. Dat betekent onder andere dat het verzuim door ziekte of andere ongemakken zoveel als mogelijk moet worden teruggebracht.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken