Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
16 september 2020
 

Let op! Nog maar twee weken de tijd om betaalde transitievergoeding terug te krijgen

 
 

Let op de termijn!

Werkgevers die een transitievergoeding hebben betaald aan zieke werknemers kunnen deze terugvragen bij het UWV. Maar de tijd begint te dringen. De aanvraag voor 'oude gevallen' kan nog tot 1 oktober a.s. Als de aanvraag te laat wordt ingediend, wordt deze keihard afgewezen en ontvangen werkgevers dus geen compensatie. Het is dus van belang dat werkgevers nu in actie komen.

Heeft de werkgever een transitievergoeding betaald aan zieke werknemers na 1 juli 2015? Dan kan deze nog tot 1 oktober a.s. worden teruggevraagd bij het UWV. Het is dus ontzettend belangrijk om deze termijn in de gaten te houden. Het zou zonde zijn wanneer werkgevers duizenden euro's mislopen omdat een aanvraag een aantal dagen te laat is ingediend.
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
peter zzp.boekhouder  |   | 
16-09-2020
 | 
07:48 uur
Vanwege de kosten van de transitievergoeding beŽindigen werkgevers vaak niet het dienstverband na 2 jaar ziekte. Het UWV helpt dan, hier kan je als werkgever ontslag aanvragen.

De zieke werknemer heeft dan recht op een transitievergoeding.

De Regeling compensatie transitievergoeding komt juist nu in coronatijd goed van pas. Vele werkgevers zitten te springen om wat extra liquide middelen.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Maak de kantine in je bedrijfspand compleet met deze tips
Bij een kantine is het belangrijk dat de juiste comfort aanwezig is. Men moet goed aan tafel kunnen zitten om te genieten van een heerlijke lunch.
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken