Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
24 augustus 2020
 

Consument in control over eigen energiedata

 
 

Ruim 1,7 miljoen huishoudens switchten vorig jaar van energieleverancier

De consument zelf laten beslissen over eigen energiedata. Jarenlang liep berichten- en gegevensuitwisseling van energiedata via netbeheerders , enkel toegankelijk voor energieleveranciers. Op Gaslicht.com draait nu het vervolg van een succesvolle pilot, in samenwerking met de netbeheerders, waarbij consumenten zélf in control zijn over hun energiegegevens. Energie vergelijken wordt voor de consument nog eenvoudiger dan het al is.

Met behulp van iDIN, een beveiligde identificatie via de eigen bank, kan een consument heel eenvoudig het jaarverbruik van de woning en de einddatum van het huidige energiecontract opvragen. Deze gegevens zijn belangrijk om een goede energievergelijking te kunnen maken en een nieuw energiecontract af te sluiten. De eerste pilot op Gaslicht.com met iDIN vond eerder dit jaar plaats. Duizenden consumenten hebben daar succesvol gebruik van gemaakt.

Energie vergelijken nog eenvoudiger
Ruim 1,7 miljoen huishoudens switchten vorig jaar van energieleverancier. Steeds meer consumenten ervaren jaarlijks het gemak van energie vergelijken en overstappen. De pilot maakt dit nog eenvoudiger. "We zijn ontzettend blij dat de eerste stap is gezet om de controle over verbruiksgegevens daar te krijgen waar deze hoort. Bij de consument, " zegt Ben Woldring, oprichter van Gaslicht.com. "De consument kan nu volledig geïnformeerd voor het meest passende energiecontract kiezen."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken