Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
6 augustus 2020
 

Krachtig herstel crowdfunding in Nederland

 
 

Crowdfundmarkt: dieptepunt voorbij

Na een forse daling van het aantal nieuwe crowdfundingprojecten tijdens de Coronacrisis is de Nederlandse markt voor crowdfunding sterk hersteld in juli 2020. De afgelopen maand kwam de markt uit op 22 miljoen euro verdeeld over 191 projecten. Dit blijkt uit de laatste cijfers van Crowdfundmarkt, een brancheorganisatie voor crowdfunding in Nederland.

Al is de markt nog niet terug op haar oude niveau, in 2019 werd er gemiddeld 27 miljoen euro per maand gefund, het dieptepunt lijkt voorbij. Recent concludeerde de AFM ook al dat crowdfundingplatformen standhouden in lastige omstandigheden.

Positieve berichten
Het herstel wordt gesterkt door een reeks van positieve berichten over crowdfundingplatformen die toegelaten zijn tot de BMKB-C regeling. Diverse crowdfundingplatformen kunnen deze regeling (met overheidsgarantie) nu toepassen bij hun financieringen aan het MKB.
 
 
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
peter boekhouder-zzp  |   | 
9-08-2020
 | 
07:54 uur
Eindelijk goed nieuws. Daar waar banken, in tijden van overvloed kan je alles of zelfs te veel lenen, maar in tijden van beginnende recessie zijn ze terughoudend, is het goed om te lezen dat Crowdfunding meer en meer voet aan de grond krijgt.

Juist nu hebben ondernemers met een goed bedrijfsplan hulp en een luisterend oor nodig. Deze periode geeft namelijk ook kan op vernieuwing en aanpassing, waaruit nieuwe winstmodellen kunnen volgen.


Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken