Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
26 juni 2020
 

42 procent ondernemers overweegt verduurzaming

 
 

Drie op vijf probeert zakelijk energieverbruik te beperken

Bijna de helft van alle Nederlandse ondernemers denkt er serieus over na om hun bedrijfsruimte en/of kantoor te verduurzamen. Dit blijkt uit onderzoek van Ledstores Europe onder 1.094 ondernemers, uitgevoerd door Panelwizard. Maar liefst 57 procent van de ondervraagden voegt daad bij woord en stelt een- of meerdere actie(s) te hebben ondernomen om hun zakelijk energieverbruik te verlagen. 

Vooral in de transportsector (68 procent) en horeca (66 procent) zijn ondernemers actief bezig met het verlagen van hun energieverbruik. Opvallend genoeg ligt dit percentage fors lager in de sectoren overheidsdiensten (41 procent) en het onderwijs (48 procent). "De afgelopen jaren is het voor ondernemers aantrekkelijker geworden om serieus aan de slag te gaan met verduurzaming," zegt Kemal Tas, oprichter en eigenaar van Ledstores Europe. "Niet alleen zijn er verschillende fiscale regelingen en subsidies waarop ondernemend Nederland aanspraak kan maken, ook is er de laatste tijd vanuit de consument en de samenleving een sterke roep om duurzame veranderingen."
 
Begin maken
Een manier waarop ondernemers hun energieverbruik fors kunnen verlagen, is het plaatsen van zonnepanelen. Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 42 procent van de Nederlandse ondernemers deze graag op het dak van hun kantoor en/of bedrijfsruimte legt. De interesse in zonnepanelen is het hoogst onder respondenten in de financiële sector (52 procent) en de industrie (49 procent). Er zijn echter ook andere – vaak goedkopere – manieren om het energieverbruik te verlagen. Zo zegt maar liefst 61 procent van de ondernemers hun werknemers aan te spreken op energieverspilling of overmatig energieverbruik. Opvallend genoeg leeft dit het meest onder ondernemers in de noordelijke provincies en het minst bij hun collega’s in de Randstad; 73 tegenover slechts 57 procent. Tas: "Energiezuinig ondernemen begint met gewaarwording binnen de gehele onderneming. Het doet me daarom deugd dat een meerderheid van de Nederlandse ondernemers het heft in eigen handen neemt en hun werknemers actief aanspreekt in het geval van energieverspilling. Als uhet maar vaak genoeg blijft zeggen, wordt het hopelijk vanzelf een routine."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken