Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
22 juni 2020
 

Een derde van de Nederlandse bedrijven wil dit jaar geen belasting betalen

 
 

Bijna drie op de vijf verwacht onduidelijkheid met belastingaangifte wegens het ontvangen van overheidssteun door coronacrisis

Maar liefst 36 procent van de bedrijven vindt dat zij in 2020 geen belasting zouden hoeven te betalen gezien de financiële gevolgen van de coronacrisis. Dit blijkt uit onderzoek van Nextens. Er is onderzoek gedaan onder ruim 1.000 Nederlandse ondernemers en financieel eindverantwoordelijken. Van de respondenten ontvangt op dit moment een vijfde (21 procent) overheidssteun vanwege de coronacrisis.

Maar liefst 58 procent van de respondenten verwacht dat het voor bedrijven die overheidssteun hebben ontvangen vanwege de coronacrisis, onduidelijk zal zijn hoe zij hun belastingaangifte moeten invullen. Onderverdeeld in de bedrijven die wel en geen overheidssteun ontvangen, verwacht respectievelijk 64 en 57 procent onduidelijkheden. Dit is relatief een klein verschil.
Daan van Zanten, Managing Director bij Nextens: "Een hoop bedrijven maken in deze crisistijden gebruik van overheidssteun. Maar voor hen is het vervelend dat het ontvangen van overheidssteun het doen van de belastingaangifte lastiger maakt. Voor ondernemers is het handig om hier hulp bij in te schakelen. Door samen te werken met een expert kunnen fouten voorkomen worden en kunnen kosten bespaard worden." 
 
Zakelijke belasting logische verplichting
Over het algemeen vindt driekwart (75 procent) het logisch verplicht te zijn zakelijke belasting te betalen. Tegelijk heeft wel meer dan een derde (36 procent) de organisatiestructuur zo ingericht, dat er geprofiteerd wordt van belastingvoordeel. Als men zelf zou bepalen waar belastinggeld aan uitgegeven wordt, zou dat voor negentien procent een reden zijn om meer zakelijke belasting te betalen.
 
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Peter  |   | 
22-06-2020
 | 
07:20 uur
Het is wellicht voor veel bedrijven onduidelijk hoe zeg hun belastingaangifte gaan indienen. Het zal ws nog lastiger worden hoe ze aan hun financiŽle belastingverplichtingen gaan voldoen.

Veel bedrijven lopen een jaar tot anderhalf jaar achter met het indienen van hun aangifte Inkomstenbelasting. Velen hebben net hun Inkomstenbelasting van 2018 voldaan!

Ik neem aan dat hun boekhouder/accountant ze wel helpt met de aangifte, de vraag is hoe Inkomstenbelasting 2019 van betaald wordt.


Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken