Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
18 juni 2020
 

Veilig en duidelijk terug de (werk)vloer op

 
 

Maak het uw mensen makkelijk afstand te houden

Steeds meer organisaties stellen hun kantoren weer open voor personeel. Uiteraard met de nodige restricties en voorzorgsmaatregelen. Zo worden medewerkers met afzetlinten, stickers en banners opgeroepen zich aan de 1,5 meter afstand en andere richtlijnen te houden. De combinatie van al deze verschillende communicatiemiddelen kan leiden tot verwarring onder de medewerkers. Tarkett geeft drie tips om duidelijkheid te scheppen op de (werk)vloer.
 

1. Maak gebruik van bewegwijzering
Het is van belang om mensen te begeleiden in een gebouw. Dit kan gemakkelijk door bewegwijzering aan te brengen. Dit helpt bij social distancing, geeft duidelijkheid en geeft medewerkers een gevoel van veiligheid. In (smalle) gangen kan bijvoorbeeld zoveel mogelijk eenrichtingsverkeer worden aangehouden. Daarnaast kunnen er ook ‘voorrangssituaties’ gecreëerd worden bij drukbezochte punten in het kantoor, zoals de receptie of koffiehoek. Op die manier kan iedereen op gepaste afstand door het gebouw bewegen, zonder hierbij de richtlijnen uit het oog te verliezen.

2. De invloed van kleuren, materialen en patronen
Kleuren, materialen en patronen hebben een sterke invloed op de beleving van een ruimte. Veel bedrijven maken gebruik van vloermarkeringen in de vorm van stickers, om op die manier op 1,5 meter afstand te blijven van elkaar. Stickers zijn een relatief gemakkelijke optie, echter is er ook een duurzamer en verfijnder alternatief. Veel kantoorpanden beschikken over modulaire tapijttegels met vaste afmetingen. Een tapijttegel is eenvoudig te vervangen.

3. Sturing door de inzet van looplijnen
Door middel van kleur, textuur of belichting kan er een looppad gesuggereerd worden in de vloer. Op deze manier worden mensen onbewust aangespoord om een bepaalde kant op te lopen. Ook kan er gebruik gemaakt worden van de legrichting om een ruimte optisch groter te laten lijken. Met stroken of banen in de lengte oogt een ruimte bijvoorbeeld langer. Organisaties die hun kantoren gaan herinrichten kunnen hier hun voordeel mee doen. Wanneer een ruimte te smal aanvoelt, kan de vloer in de breedte worden gelegd, dit geeft een ruimtelijk gevoel waardoor mensen het niet als benauwend ervaren om langs elkaar heen te lopen volgens de 1,5 meter norm.
Een coronavriendelijk kantoor begint bij de behoefte van de gebruikers. Met deze informatie creëren we samen de werkplekken van de toekomst.
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Jorn van Raak  |   | 
22-06-2020
 | 
11:36 uur
Niet alleen bestickering en bewegwijzering is belangrijk. Benadrukken van hygiŽne regels zoals regelmatig handen wassen en in de elleboog of zakdoek niezen, lijkt mij net zo belangrijk. Al moet je voorkomen al te betuttelend over te komen.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken