Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

75 bedrijven failliet verklaard in week 22

9 juni 2020 - In week 22 (25 tot en met 29 mei) zijn 75 bedrijven en instellingen (inclusief eenmanszaken) failliet verklaard, meldt het CBS. Dat zijn er tien minder dan in week 21. In de eerste 22 weken van 2020 zijn er 1.651 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er 53 meer dan in dezelfde periode van 2019. Vanaf 2019 is de trend licht stijgend.

Het CBS brengt tijdens de corona-crisis wekelijks de ontwikkeling van het aantal door rechtbanken uitgesproken faillissementen in beeld. Doorgaans zullen de cijfers op donderdag 12.00 uur gepubliceerd worden.
In week 22 zijn 66 bedrijven en instellingen (excl. eenmanszaken) failliet verklaard, drie minder dan in week 21. Daarnaast zijn er negen eenmanszaken failliet verklaard, zeven minder dan een week eerder.

Meeste faillissementen in de bouwnijverheid
De bouwnijverheid had van alle onderscheiden branches opnieuw de meeste faillissementen, namelijk twaalf. Dat was er een minder dan in week 21. Onder de twaalf failliet verklaarde bouwbedrijven waren twee eenmanszaken. Verder zijn er in de industrie negen bedrijven failliet gegaan, vier meer dan in de voorgaande week. In de detailhandel waren er ook negen faillissementen, net zoveel als in week 21.
 
 
 

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

peter boekhouding vo...

10-06-2020 08:33  |  

In 2019 werden er 3.208 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zal in 2020 hoger zijn. De verbetering ten opzichte van april lijkt uitstel van executie. De verplichte anderhalvemeter-afstand is abnormaal voor zeker de horeca. Veel bedrijven staan al op instorten maar konden door een beetje steun nog overeind blijven. De zomer moet normaal gezien de uitschieter worden.

Het nodigt nu niet uit om op een terras te gaan zitten met een dranghek en waarbij je afstand moet houden. In de loop van het jaar zal het aantal faillissementen helaas weer toenemen en de werkenden gaan straks opdraaien voor alle kosten.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.