Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Medewerkers tonen weinig solidariteit met flexibele schil

19 mei 2020 - Nederlandse medewerkers blijken ten tijde van de coronacrisis weinig solidair met de flexibele schil van hun bedrijf. 39 procent ziet liever dat de organisatie afscheid neemt van zzp’ers, terwijl 31 procent eerder afziet van bonusregelingen. Hiermee wordt door een grote groep het eigenbelang duidelijk verkozen boven het groepsbelang. Dit blijkt uit onderzoek van Visma | Raet onder 1.112 werknemers in loondienst en 207 bestuurders en leidinggevenden.

Vrouwen laten meer solidariteit zien dan mannen. Deze groep kiest namelijk voor het stopzetten van bonusregelingen (37 procent) als minst erge coronamaatregel. Terwijl mannen een duidelijke voorkeur hebben voor het afscheid nemen van zzp’ers (43 procent). 
Marco Winkel, HR-directeur bij Visma | Raet: "Uit onze HR benchmark 2020 bleek dat 59 procent van de werkenden in de toekomst op het gebied van werk vooral kansen ziet. Nu deze kansen onder druk komen te staan, blijken Nederlanders vooral te kiezen voor de eigen portemonnee. Echter hoeven coronamaatregelen niet op het bord van de zzp’er terecht te komen. Met creativiteit zijn er tal van oplossingen voor organisaties te bedenken, die zowel de medewerker als de zzp’er niet raken. Denk aan het afzien van reis- of onkostenvergoedingen."
 
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.