Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
11 mei 2020
 

In vierde week april 112 bedrijven failliet verklaard

 
 

Coronacrisis eist slachtoffers

In week 17 (20 tot en met 24 april) zijn 112 bedrijven en instellingen (incl. eenmanszaken) failliet verklaard, meldt het CBS. Dat zijn er 47 meer dan in week 16. In de eerste zeventien weken van 2020 zijn er 1262 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er elf meer dan in dezelfde periode van 2019.

Het CBS brengt tijdens de Corona-crisis wekelijks de ontwikkeling van het aantal door rechtbanken uitgesproken faillissementen in beeld. Doorgaans zullen de cijfers op donderdag 12.00 uur gepubliceerd worden.
In week 17 zijn 98 bedrijven en instellingen (excl. eenmanszaken) failliet verklaard, 38 meer dan in week 16. Daarnaast zijn er veertien eenmanszaken failliet verklaard, negen meer dan een week eerder.

Meeste faillissementen in de detailhandel
In de meeste onderscheiden branches is het aantal faillissementen toegenomen. De detailhandel had van alle branches met dertien de meeste faillissementen. Eerder dit jaar zijn er alleen in week 7 meer faillissementen (negentien) waargenomen in deze branche. Gemiddeld zijn er in 2020 tot nu toe acht  detailhandelszaken per week failliet verklaard. De stijging in de industrie valt meer op. In deze branche gingen twaalf bedrijven failliet. Dat is meer dan de vijf industriële bedrijven die gemiddeld per week tot en met week zeventien failliet zijn verklaard. Tot slot, in de bouwnijverheid zijn de meeste eenmanszaken failliet verklaard, namelijk vijf. Ook in de voorgaande weken van 2020 was de bouwnijverheid vaak de sector met de meeste failliet verklaarde eenmanszaken.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken