Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
7 mei 2020
 

Meeste werkgevers klaar voor herstart

 
 

Werkgevers maken zich op voor de her- of opstart van hun bedrijf na de coronacrisis

Werkgevers maken zich op voor de her- of opstart van hun bedrijf na de coronacrisis. 95 procent heeft maatregelen getroffen om volgens de nieuwe overheidsvoorschriften van de ‘1,5-metersamenleving’ te kunnen werken of is bezig zulke maatregelen te treffen. Ook hebben bedrijven een scala aan andere maatregelen getroffen om de klappen van de coronacrisis op te vangen. Overheidsmaatregelen als de NOW, waarvan 40 procent van de werkgevers gebruik denkt te maken, helpen om de gevolgen van de crisis minder ernstig te maken.

Dat concludeert werkgeversvereniging AWVN op basis van de tweede AWVN-enquête over de effecten van de coronacrisis. De eerste enquête werd eind maart gehouden. De beide enquêtes peilen hoe werkgevers omgaan met de coronacrisis. Wat doen zij om de crisis met zo weinig mogelijk schade door te komen? Wat kunnen overheden, werkgeversverenigingen en andere betrokkenen doen om de schade te beperken?
 
Blijven investeren
Uit de ledenpeiling blijkt verder dat werkgevers ondanks de coronacrisis van plan blijven te investeren in duurzame inzetbaarheid, gezondheid van medewerkers en wendbaarheid van personeel en organisatie.
 
Aan het ledenonderzoek deden ruim 70 respondenten mee. Dit betreft overwegend grote werkgevers (500 medewerkers of meer) en bedrijfstakorganisaties in de meeste sectoren van de economie. De vragenlijst is ingevuld van 21 tot en met 27 april.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken