Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
30 april 2020
 

Compensatie Transitievergoeding UWV betekent financiële meevaller voor werkgevers

 
 

Compensatieregeling is een meevaller maar kost veel administratieve rompslomp

Sinds 1 april a.s. kunnen werkgevers betaalde transitievergoedingen bij het UWV terugvorderen. Gemiddeld gaat het om claims van € 13.500 per persoon, maar het kan oplopen tot € 83.000 per geval. De regeling werkt vijf jaar terug en betreft alle medewerkers die na 1 juli 2015 wegens twee jaar ziekte uit dienst zijn gegaan.

De uitvoering van de Regeling Compensatie Transitievergoeding ligt bij het UWV. Het betreft nieuwe wetgeving die nog op veel punten onduidelijk is. Het loket is inmiddels drie weken open en de website lag er op de eerste dag binnen een paar minuten uit. Later bleek dat men een knop voor het uploaden van de benodigde documenten vergeten was toe te voegen. Inmiddels verloopt de aanvraag een stuk soepeler. Wat lastig blijft is dat er een hele set aan documenten moet worden aangeleverd, waarvan sommige documenten niet meer te vinden zijn. Er is geen mogelijkheid te overleggen als niet alle stukken compleet te krijgen zijn. Er is nog geen enkele indicatie op welke termijn het UWV aanvragen afhandelt en de eerste betalingen gedaan worden.
 
Teveel nieuwe uitvoeringsregelingen bij het UWV in korte periode
Frans Landstra, arbeidsrechtadvocaat bij Hanze Advocaat: "De compensatieregeling is een meevaller voor werkgevers, die zij op dit moment goed kunnen gebruiken. Maar het kost heel veel administratieve inzet om de claims gehonoreerd te krijgen. Ik kan me goed voorstellen dat werkgevers of hun HR-afdelingen op dit moment wel even wat anders aan hun hoofd hebben. Daarbij komt dat het UWV het op dit moment moordend druk heeft met de afwikkeling van de NOW maatregelen en de hausse aan WW uitkeringen. Dit komt de snelheid van afwikkeling niet ten goede en zorgt voor veel frustratie aan beide kanten van het aanvraagloket."
 

 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken