Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
28 september 2010
 

Werkgevers: mevrouw Jongerius vergist zich

 
 

FNV voorzitter Jongerius vergist zich als zij zegt dat werkgevers een douceurtje krijgen van bijna een miljard euro. In de begroting kan de FNV lezen dat er sprake is van per saldo een lastenverzwaring voor bedrijven van honderden miljoenen euro's door oplopende zorgkosten.

Burgers en bedrijven worden door het demissionaire kabinet gelijk behandeld. Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland

Tijdelijke maatragelen
Tegenover lastenverzwaring voor burgers staat een belastingverlaging die de koopkrachtverliezen repareert of vrijwel ongedaan maakt. De lastenverzwaring voor ondernemingen wordt door het demissionaire kabinet grotendeels gecompenseerd door verlenging van een aantal zeer verstandige 'tijdelijke' crisismaatregelen om de economie er sneller bovenop te helpen. Het gaat om uitstel (en geen afstel) van belastingbetaling voor bedrijven. 

Vennootschapsbelasting
Daarnaast is er sprake van een bescheiden verlaging van de vennootschapsbelasting voor grote en kleine ondernemingen. Die komt op een moment dat ook in andere Europese hoofdsteden versterking van het ondernemingsklimaat op de agenda staat. Een verstandige maatregel dus, net als het extra geld dat voor innovatie is uitgetrokken. Vernieuwing van de economie, waar wereldwijd werk van wordt gemaakt, is een bittere noodzaak.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken