Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
28 september 2010
 

Werkgevers: mevrouw Jongerius vergist zich

 
 

FNV voorzitter Jongerius vergist zich als zij zegt dat werkgevers een douceurtje krijgen van bijna een miljard euro. In de begroting kan de FNV lezen dat er sprake is van per saldo een lastenverzwaring voor bedrijven van honderden miljoenen euro's door oplopende zorgkosten.

Burgers en bedrijven worden door het demissionaire kabinet gelijk behandeld. Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland

Tijdelijke maatragelen
Tegenover lastenverzwaring voor burgers staat een belastingverlaging die de koopkrachtverliezen repareert of vrijwel ongedaan maakt. De lastenverzwaring voor ondernemingen wordt door het demissionaire kabinet grotendeels gecompenseerd door verlenging van een aantal zeer verstandige 'tijdelijke' crisismaatregelen om de economie er sneller bovenop te helpen. Het gaat om uitstel (en geen afstel) van belastingbetaling voor bedrijven. 

Vennootschapsbelasting
Daarnaast is er sprake van een bescheiden verlaging van de vennootschapsbelasting voor grote en kleine ondernemingen. Die komt op een moment dat ook in andere Europese hoofdsteden versterking van het ondernemingsklimaat op de agenda staat. Een verstandige maatregel dus, net als het extra geld dat voor innovatie is uitgetrokken. Vernieuwing van de economie, waar wereldwijd werk van wordt gemaakt, is een bittere noodzaak.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Sportende werknemers verzuimen gemiddeld 6 dagen per jaar minder
Een onderneming is gebaat bij ondernemers die optimaal presteren. Dat betekent onder andere dat het verzuim door ziekte of andere ongemakken zoveel als mogelijk moet worden teruggebracht.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken