Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
30 mei 2011
 

Bedrijven overvallen door ontwikkelingen mobiele telefonie

 
 

Meer dan 60 procent van de Nederlandse bedrijven is niet of onvolledig voorbereid op de razendsnelle ontwikkelingen in de mobiele telefonie. Zo´n 50 procent van de bedrijven heeft geen telecombeleid of lange termijn strategie en bij 30 procent van de bedrijven is het zelfs onbekend welke afdeling hier verantwoordelijk voor is.

Dit blijkt uit een onderzoek naar de mobiele telefonie strategie, de inrichting van het telefoniebeheer en het telefoniebeleid van bedrijven door ReleaseTMS. De belangrijkste vraag die ReleaseTMS wilde beantwoorden met het onderzoek is hoe bedrijven omgaan met de mobiele telefonie terwijl de mogelijkheden, het belang, de vraag uit organisaties en de complexiteit van mobiele telefonie verder toenemen. In het onderzoek zijn onder andere ontwikkelingen meegenomen als: het nieuwe werken, alles mobiel, het sterk stijgende aantal PDA’s (onder andere Blackberry en iPhone), de opkomst van Tablets (zoals de iPad), Bring your own device en de toename van bedrijfsspecifieke mobiele applicaties. 

Hogere kosten
Uit het onderzoek blijkt dat bedrijven onvoldoende voorbereid zijn op deze trends. Zo zijn bedrijven onder andere niet voorbereid op trends als het beheren van privé PDA’s van medewerkers (iPhones bijvoorbeeld) waar een sim-kaart van het bedrijf in geactiveerd wordt, het up-to-date houden van de beveiligstandaarden bij een snel diversifiërende mobiele vloot en het faciliteren van mobiel werkende medewerkers. Ook beleid op het gebied van waar een mobiele telefoon van de zaak wel en waarvoor niet gebruikt mag worden ontbreekt bij 60 procent van de ondervraagde organisaties.
De kosten van mobiele telefonie (het verbruik, de abonnementskosten en de beheerkosten) blijken gemiddeld 30 procent hoger liggen bij bedrijven die geen actief en actueel telecom beleid hebben.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Wat is een AOV en voor wie is het?
Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken