Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

27 mei 2011 - Zelfstandigen zonder personeel moeten steeds vaker concessies doen aan hun standaardtarief. Liefst 56 procent van de ondervraagden geeft aan dat men regelmatig zijn prijs laat zakken om aan voldoende werk te komen. 44 procent houdt qua uurloon wel voet bij stuk.

Dat blijkt uit een peiling van ininterim.nl onder 1.429 interim professionals.

Tarieven
De gemiddelde prijs die interimmers rekenen is 100 euro per uur. Professionals actief in het algemeen management worden met 109 euro het best beloond. Financiële ZZP’ers zijn het goedkoopst in te huren. Zij toucheren door de bank genomen zo’n 92 euro per uur. Financiële professionals zijn wel het meest onvermurwbaar als het om hun uurprijs gaat. Toch schikt nog steeds 51 procent wel eens in. ZZP’ers werkzaam in HR, algemeen management en consultancy zijn het meest toegeeflijk. Van hen laat 59 procent regelmatig zijn tarief zakken. Een opvallend detail is dat veertien procent van de ZZP’ers helemaal geen standaardtarief hanteert.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Trea van der Wijk

30-05-2011 12:04  |  

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.