Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
3 maart 2020
 

Onbenut belastingvoordeel is verleden tijd met de ZZP Aftrekposten Scan

 
 

Check gratis op welke aftrekposten u recht hebt

De Vooraf Ingevulde Aangifte (VIA) is dan misschien erg makkelijk voor particulieren, maar voor zzp’ers schuilt het gevaar dat zij honderden euro’s mislopen. Doordat aftrekposten en belastingvoordelen niet vooraf automatisch ingevuld zijn in de belastingaangifte, worden deze posten door bijna 80 procent van de zzp’ers niet, of niet optimaal, benut. Hierdoor laat de zzp’er jaarlijks gemiddeld 292 euro aan belastingvoordeel liggen bij hun aangifte, blijkt uit de +500 aangiftes die in 2019 zijn verzorgd door ZZP Belastingadviseurs.

Uit de gedane aangiftes van 2019 blijkt dat bijna 80 procent van de zzp’ers belangrijke aftrekposten en/of toelages laat liggen. De startersaftrek en zelfstandigenaftrek zijn vaak wel bekend, maar mogelijkheden als Fiscale Oudedagsreserve (FOR), Kleinschaligheid Investeringsaftrek (KIA) of bijvoorbeeld willekeurig afschrijven zijn nauwelijks bekend bij de ondernemer en blijven vaak onbenut.
"Geen enkele ondernemer betaalt graag te veel belasting, integendeel kunnen we wel stellen. Om de zzp’er een snel overzicht te geven van al zijn belastingvoordelen hebben we  vorig jaar de ZZP aftrekpostenscan ontwikkeld," aldus Leendert Maat van ZZP Belastingadviseurs. "Deze snelle en eenvoudige scan checkt binnen enkele minuten op welke aftrekposten en toelages de zzp’er recht heeft. De aftrekpostenscan is inmiddels al door meer dan 15.000 ZZP’ers ingevuld."

De aftrekpostenscan is gratis te doen op  www.zzpba.nl/aftrekposten-scan
 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken