Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
28 februari 2020
 

Productiebedrijven wachten langst op betaling factuur

 
 

Rekeningen worden gemiddeld bijna week te laat betaald

Productiebedrijven en accountantskantoren moeten gemiddeld het langst wachten op de betaling van facturen. Bouwondernemingen krijgen het snelst betaald. Dat blijkt uit cijfers van de Exact mkb monitor, die gebaseerd is op de administratie van 350.000 Nederlandse bedrijven.

In de monitor wordt onder meer bijgehouden hoe lang het duurt voordat facturen met een standaard betalingstermijn van 30 dagen worden voldaan. Productiebedrijven krijgen gemiddeld bijna een week te laat betaald.

Verschillen tussen sectoren
In de mkb monitor wordt onderscheid gemaakt tussen vijf sectoren. Er zit behoorlijk wat verschil in de gemiddelde betaaltermijn per sector:
 

  • Bouw: 26,91 dagen
  • Handel: 31,43 dagen
  • Accountants: 32,96 dagen
  • Productie: 34,65 dagen
"Het is met name opvallend dat de betalingstermijn bij productiebedrijven zo vaak wordt overschreden," aldus Auke Hylarides, Solution Marketeer Productie bij softwarebedrijf Exact. "Wellicht heeft het ermee te maken dat de gemiddelde order wat groter is dan bij andere bedrijven."

Lagere omzetgroei
Ook de omzetgroei van productiebedrijven laat op dit moment een daling zien. Eind 2017 was er een piek in de groei; gemiddeld was de omzetgroei toen gemiddeld bijna 9 procent. Inmiddels is die teruggelopen tot onder de vier procent. "Er is sprake van een lichte daling, maar voorlopig lijkt de sector nog wel te blijven groeien," aldus Engelaar.
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Harm  |   | 
28-02-2020
 | 
15:25 uur
Komt misschien omdat bij bouwbedrijven het resultaat directer te zien is.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Fleet Management inzetten voor uw bedrijf: dit zijn de voordelen
Steeds vaker wordt er binnen bedrijven die te maken hebben met transportkosten en logistiek, gebruik gemaakt van Fleet management.
Financiele schade beperken als zzp'er: welke verzekeringen zijn belangrijk?
De financiele schade voor uiteenlopende risico's is te beperken met zzp verzekeringen.
E-rijden nog steeds beloond
Het aantal elektrische auto's neemt toe. Vorig jaar zijn er weer meer volledig elektrische auto's verkocht.
Welke hypotheek past bij de zzp'er?
Hoeveel hypotheek je als zzpâer kunt krijgen hangt af van een aantal zaken. De hoogte van je inkomen is natuurlijk van het grootste belang.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken