Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Advocaat tegen vakbroeders: meer preventie, minder uren schrijven

27 mei 2011 - De uit de pan gerezen uurtarieven komen steeds meer tussen cliënt en advocaat te staan. Door de hoge prijzen schakelen cliënten vaak in een (te) laat stadium een advocaat in. Dat stelt Antoine Endtz, oprichter van Endtz & Co, het eerste advocatenkantoor in Nederland dat uitsluitend op basis van vaste tarieven werkt, in advocatenvakblad Mr.

"De commerciële advocatuur handelt erg reactief en niet preventief, omdat zij worden gestuurd door het schrijven van uren. Bij de grote kantoren moeten ze aan het eind van de dag acht tot negen declarabele uren hebben geschreven. Dat leidt tot escalatie van zaken. Het is juist een belangrijk onderdeel van ons vak om de accenten te leggen op preventie van problemen. Dat beeld is in de advocatuur zo langzamerhand volledig verdwenen," stelt Endtz in de Mr. Online. Het werken op basis van vaste afspraken levert besparingen op van zo’n 30 tot 40 procent, zegt Endtz.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.