Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
13 februari 2020
 

Wereld Radiodag: driekwart Nederlanders luistert radio in auto

 
 

55 procent luistert liever naar de radio dan naar eigen muziek

Vandaag is het Wereld Radiodag; deze dag is door Unesco uitgeroepen om even stil te staan bij het medium radio. AutoScout24 deed hier onderzoek naar en het blijkt dat de radio geliefd is, want meer dan de helft (55 procent) van de Nederlanders luistert liever naar de radio dan naar hun eigen afspeellijst in de auto. Slechts zes procent zet nooit de radio aan. Wanneer wordt er meestal naar de radio geluisterd?

Dit is de top drie:
  1. Onderweg in de auto 74 procent 2. Thuis 62 procent 3. Op werk 28 procent
Tweederde luistert in de auto naar de radio voor informatievoorziening
Onderweg in de auto zegt driekwart (76 procent) vrijwel altijd de radio aan te hebben staan, waarbij een ruime meerderheid (81 procent) afstemt op hun favoriete radiozender. Toch wordt er door een derde (36 procent) ook regelmatig van zender gewisseld als een nummer niet in de smaak valt. Ook zegt 45 procent liever naar hun eigen afspeellijst te luisteren en draait 43 procent nog weleens een cd als zij in hun bolide van A naar B rijden.
Tweederde (65 procent) luistert graag naar de radio in de auto zodat zij op de hoogte zijn van de file-informatie en het actuele nieuws. Vooral mannen (70 procent) en vijfenvijftigplussers (71 procent) geven aan dit te doen. Daarentegen gebruiken vrouwen en jongvolwassenen tot 34 jaar de radio in iets mindere mate voor hun informatievoorziening, respectievelijk 61 en 50 procent.

60 procent vrouwen zingt graag luidkeels mee in de auto
Uit het onderzoek blijkt dat tien procent het idee heeft te worden afgeleid als zij achter het stuur naar de radio luisteren. Wellicht is dat de reden dat zij liever wakker worden met muziek (83 procent) dan te luisteren naar praatprogramma’s (zeventien  procent) op de radio. Vooral de dames vinden het heerlijk om keihard en ongegeneerd met hun favoriete nummers mee te zingen in de auto (60 procent), in tegenstelling tot de mannen (37 procent).
 
 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Fleet Management inzetten voor uw bedrijf: dit zijn de voordelen
Steeds vaker wordt er binnen bedrijven die te maken hebben met transportkosten en logistiek, gebruik gemaakt van Fleet management.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Welke hypotheek past bij de zzp'er?
Hoeveel hypotheek je als zzp’er kunt krijgen hangt af van een aantal zaken. De hoogte van je inkomen is natuurlijk van het grootste belang.
E-rijden nog steeds beloond
Het aantal elektrische auto's neemt toe. Vorig jaar zijn er weer meer volledig elektrische auto's verkocht.
Financiele schade beperken als zzp'er: welke verzekeringen zijn belangrijk?
De financiele schade voor uiteenlopende risico's is te beperken met zzp verzekeringen.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken