Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
4 februari 2020
 

Uitstel tot 1 juli 2020 voor 24. 000 ondernemers die zelf loonaangifte doen via MDB-Z

 
 

Uitstel omdat nog niet elke ondernemer eHerkenning heeft

Omdat nog niet elke ondernemer over eHerkenning beschikt, geeft de Belastingdienst 24.000 ondernemers die zelf hun loonaangifte doen via de site van de Belastingdienst uitstel tot 1 juli 2020. Het doen van de loonaangifte kan vanaf 1 februari alleen via het nieuwe ondernemersportaal Mijn Belastingdienst Zakelijk (MBD-Z). Om in te loggen op MBD-Z heeft een deel van de ondernemers het inlogmiddel eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 3 (eH3) nodig. 

In 2019 deden circa 24.000 ondernemers zelf hun loonaangifte via de site van de Belastingdienst. Het uitstel geeft deze ondernemers extra tijd om eHerkenning aan te schaffen om vervolgens hun loonaangifte te doen en de loonheffing te betalen. Het overgrote deel van de 2,2 miljoen ondernemers besteedt het doen van hun belastingzaken uit of gebruikt daarvoor administratiesoftware en heeft daarvoor geen eHerkenning nodig. Eenmanszaken kunnen blijven inloggen met DigiD.
Het inlogmiddel eHerkenning is door de Rijksoverheid ontwikkeld om de betrouwbaarheid en veiligheid van de gegevensuitwisseling tussen het bedrijfsleven en (semi)overheidsorganisaties te vergroten.
 
Uitstel loonaangifte tot 1 juli 2020
De Belastingdienst heeft besloten om de ondernemers die zelf hun loonaangifte via MBD-Z doen automatisch uitstel te verlenen. De loonaangifte moet voor 1 juli 2020 ingediend en betaald zijn, in plaats van de eerder gecommuniceerde datum van 29 februari. Een uitstelverzoek indienen is niet nodig: Ondernemers die voor dit uitstel in aanmerking komen, ontvangen hierover binnenkort een brief.  Het uitstel geldt alleen voor ondernemers die aangifteplichtig zijn voor loonheffingen, tevens rechtspersoon zijn en hun laatst ingediende aangifte hebben gedaan via het oude portaal van de Belastingdienst. Het uitstel geldt voor ondernemers die MBD-Z gaan gebruiken, maar ook voor ondernemers die voortaan een fiscaal dienstverlener of marktsoftware inzetten om aangifte te doen. 

eHerkenning aanschaffen
Voor het aanvragen van eHerkenning bij één van de door de overheid erkende leveranciers kunnen ondernemers gebruikmaken van het stappenplan op eHerkenning.nl. De organisaties die geen eHerkenning kunnen aanvragen – aangezien zij niet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel, maar wel belastingplichtig zijn – zijn eind vorig jaar per brief geïnformeerd. Het gaat om enkele honderden ondernemers. Zij kunnen hun belastingzaken via een fiscaal dienstverlener of marktsoftware doen. Ook voor hen geldt de uitstel tot 1 juli 2020. 

Voor ondernemers die al kunnen inloggen op MBD-Z
Wie al beschikt over eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 3, kan vanaf 1 februari de loonaangifte 2020 via MBD-Z doen. Voor deze groep geldt dat de aangifte binnen de normale termijn moet worden ingediend en betaald. Eenmanszaken kunnen hun loonaangifte via DigiD doen.
 
Vennootschapsbelasting
Voor de aangifte vennootschapsbelasting die uiterlijk 31 mei binnen moet zijn, geldt de gebruikelijke werkwijze voor het aanvragen van uitstel van 5 maanden. Hiervoor is geen eHerkenning nodig.

Actuele informatie over dit onderwerp staat op de website van de Belastingdienst
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken