Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
29 januari 2020
 

De Week van de Circulaire Economie toont innovaties grondstoffenbesparing

 
 

De Nederlandse overheid wil de transitie naar een volledig circulaire economie in 2050 voltooid hebben. Daarvoor moet Nederland anders met grondstoffen omgaan. Uit recent verschenen rapporten blijkt dat er nog een flinke weg te gaan is. Tijdens de Week van de Circulaire Economie geven pioniers het goede voorbeeld. Meer dan honderd bedrijven tonen van maandag 3 februari tot en met vrijdag 7 februari hoe zij de omslag naar circulair produceren succesvol hebben gemaakt.

Versnellingshuis Nederland Circulair! organiseert de Week van de Circulaire Economie dit jaar voor de vijfde keer in samenwerking met Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Circl, het circulaire paviljoen van de ABN Amro is hoofdkwartier van de Week.

Praktische tips en fuckups
Olie en pigment gewonnen uit koffiedik, 3D-geprinte infrastructuur, leasemode, modulaire woningen en verdienmodellen op basis van afvalstromen. De Nederlandse circulaire economie biedt tal van oplossingen voor de groeiende behoefte aan een nieuwe koers voor de wereldeconomie. Aankomende week krijgen goede voorbeelden door het hele land een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en ontvangen starters concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan.
Antoine Heideveld, medeoprichter Versnellingshuis Nederland Circulair!: "Na vijf jaar de Week van de Circulaire Economie is de betrokkenheid in Nederland groter dan ooit. Steeds meer bedrijven, overheden en kennisinstituten delen hun kennis over de circulaire stappen die zij zetten. Telkens zie ik de energie die ontstaat zodra het gaat over nieuwe producten, zoals eindeloos recyclebare matrassen en modulaire woningen. En zeker als het gaat over nieuwe verdienmodellen, zoals gebruik in plaats van bezit. Dat inspireert. Circulair ondernemen biedt ontzettend veel kansen. Zo bereiken we gezamenlijk het klimaatdoel van 2050 ."

Aftrap: Nationale Conferentie Circulaire Economie
De Week van de Circulaire Economie start op 3 februari in Den Haag met de Nationale Conferentie Circulaire Economie. Tijdens de opening verzorgt vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans de keynote, gaat Minister Stientje van Veldhoven in debat met de financiële sector, is er een circulaire modeshow en strijden zes veelbelovende circulaire bedrijven en initiatieven van publieke instellingen om de Circular Awards 2020.

Circulaire evenementen door het hele land
 

Bekijk de volledige agenda op: https://deweekvandecirculaireeconomie.nl  
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Sportende werknemers verzuimen gemiddeld 6 dagen per jaar minder
Een onderneming is gebaat bij ondernemers die optimaal presteren. Dat betekent onder andere dat het verzuim door ziekte of andere ongemakken zoveel als mogelijk moet worden teruggebracht.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken